Un protest spontan în Corsica perturbă un miting electoral al lui Marine Le Pen

Mitingul din Corsica al candidatului la alegerile prezidenţiale Marine Le Pen a fost perturbat după ce mai mulţi protestatari au pătruns forţat în clădire.
Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional francez.
Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional francez. (Alain Jocard/AFP via Getty Images)

Manifestaţia din capitala regiunii franceze Corsica a fost revendicată de grupul naţionalist corsican Ghjuventù, ai căror membri au declarat că ”nu vor permite niciodată sosirea în siguranţă a Frontului Naţional în ţară”.

Potrivit jurnaliştilor locali, între 12 şi 15 militanţi independenţi au fost evacuaţi forţat din sala unde avea loc mitingul electoral.

Candidata prezidenţială anti-Bruxelles şi anti-imigraţie declarase la mitingul din Bordeaux, ce a avut loc acum o săptămână, că moneda euro – la care ea doreşte ca Franţa să renunţe – este un “cuţit” în coastele poporului francez, adăugând că viitoarele alegeri ar putea declanşa o “schimbare a civilizaţiei”.

Le Pen a criticat politica UE a graniţelor deschise, susţinând că ea nu doreşte ca Franţa să fie “deschisă tuturor fluxurilor comerciale şi umane, fără protecţie şi frontiere”.

Le Pen, binecunoscută pentru retorica sa anti-imigraţie, a devenit lidera Frontului Naţional în 2011 şi a promis că va organiza un referendum pentru ieşirea Franţei din Uniunea Europeană.

Ea şi-a lansat campania prezidenţială în februarie cu o poziţie anti-Islam, precizând că dacă este aleasă preşedintă a Franţei, moscheele şi locurile în care se predă Islamul vor fi închise.