Ziua 187: „În ţara mea furtul a devenit perfect legal, dar este ilegal să protestezi împotriva hoţiei!”

Protestatarii #rezist au revenit lângă Guvern, determinaţi să nu renunţe până când corupţii nu vor pleca de la putere iar România va deveni o ţară în care guvernarea este făcută pentru cetăţeni, nu în interesul unor clici.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

În România s-a ajuns să poţi să furi zeci şi sute de milioane de euro şi să nu intri la închisoare, în schimb, protestatarii trebuie să trăiască cu teama că, dacă Jandarmeria îi acuză de tulburarea ordinii publice, riscă să intre după gratii. Or, astfel de situaţii nu sunt de acceptat, transmit cetăţenii reveniţi în Piaţa Victoriei, lângă Guvern, pentru a 187-a seară consecutiv.

Revoltaţi de propunerile formulate de ministrul de Interne, care vrea pedepsirea cu închisoarea a celor de tulbură ordinea publică, de faptul că Mazăre a scăpat de puşcărie după ce a cauzat un prejudiciu de peste 114 milioane de euro, de declaraţiile lui Tăriceanu şi de nesfârşitele tentative ale politicienilor de a-şi graţia corupţii, protestatarii transmit că rezistenţa activă trebuie să continue.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

„De 187 de zile tot în stradă ne aflăm, nemernicii ăştia nu ne lasă deloc să ne ducem acasă. Nici măcar în vacanţă nu au astâmpăr. Cel puţin "duamna" de la interne, ei cred că şeful de partid nu i-a dat liber şi, ca neuronul să nu i se atrofieze de tot, a mai scornit o nemernicie: dacă a văzut că amenzile abuzive date de Jandarmerie nu ne pot ţine departe de piaţă, acum vine cu una şi mai gogonată şi vrea să schimbe legea prin care noi, protestatarii să putem fi acuzaţi de tulburarea liniştii publice şi astfel să putem fi pasibili de închisoare, şi nu oricum, de la 1 la 5 ani.

Deci să recapitulăm, în ţara numită România, membră de 10 ani a Uniunii Europene, dacă furi nişte milioane de euro, eşti condamnat cu suspendare, banii îţi rămân să îi poţi cheltui sănătos prin Madagascar sau Brazilia; dar dacă protestezi împotriva hoţiei şi corupţiei, rişti să faci închisoare. Păi eu, una, nu pot traduce asta decât într-un singur fel: în ţara mea furtul a devenit perfect legal, dar este total ilegal să protestezi împotriva hoţiei.

Şi văd că în continuare se tot discută fără ruşine şi pe marginea legii graţierii, cu alte cuvinte ai furat, eşti corupt, "balaurul DNA" te bagă la puşcărie, dar cum furtul este legal, normal, meriţi să fii graţiat. Iar Tăriceanu, unul dintre susţinătorii înfocaţi ai legii graţierii, care are de altfel el însuşi multe tinichele de coadă, invocă faptul că şi pe vremea comuniştilor se făceau graţieri. Băi nene Tăricene, noi ştim că vă este dor tare de acele zile apuse în urmă cu aproape 28 de ani, ştim că vreţi să ne târâţi înapoi în negura acelor vremuri, dar noi nu ne vom lăsa. Chiar dacă părem acum reintraţi în letargie, ne vom trezi la primul derapaj în acest sens şi ar face bine ca toţi aceşti penali să nu uite că toamna se numără bobocii. Nu vă pot spune decât "tic-tac, tic-tac". Nu uitaţi, voi nu scăpaţi!”, declară o protestatară.

La rândul său, un protestatar îşi exprimă convingerea că împreună, uniţi, oamenii chiar pot schimba lucrurile astfel încât să ajungă să poată avea o viaţă normală şi un viitor într-o Românie normală, condusă de politicieni care administrează ţara pentru popor. Pentru aceasta este însă nevoie de implicare, este nevoie ca românii să-şi amintească că au şi obligaţi, nu doar drepturi, şi că trebuie să reacţioneze în faţa abuzurilor.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Zilele acestea am avut ocazia să discut despre protestul nostru cu prieteni şi cunoştinte pe care nu am apucat să-i mai văd din ianuarie! Marea majoritate m-au întrebat dacă noi chiar credem că putem schimba ceva prin prezenţa noastră în Piaţă!

Am răspuns cu un DA hotărât şi le-am explicat că NOI suntem cei care facem schimbarea, fie că este vis-a-vis de corupţia care a pus stăpânire pe România, refuzând să ’’participăm activ în a da şpagă pentru un serviciu’’, fie că vorbim de reacţia faţă de politicienii care ’’sug’’ orice pentru a-şi atinge scopurile personale în materie de bani şi justiţie!

Noi, ca şi cetăţeni avem drepturi! DA, avem drepturi, dar avem şi obligaia de a reacţiona împotriva nedreptăţilor şi de a participa la orice acţiune care ne poate asigura o viaţă normală, într-o ţară normală.

Astăzi nu mai dau nume de politicieni, dar este foarte clar că trebuie să fim cetăţeni, pentru că altfel, aceşti mincinoşi/hoţi vor ’’suge’’ şi ultima picătură de speranţă a românului. Trebuie să fim uniţi şi sigur vom avea un viitor pe care îl dorim!”, transmite protestatarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne