USR propune „Legea anti-Ciocoiu”. Fără beneficiari de pensii speciale reangajaţi la stat!

Cum presa a vuit despre despre cazurile unor ofiţeri care s-au pensionat anticipat pentru a fi apoi reangajaţi în cadrul MAI, beneficiind de cumulul pensiei cu salariul, USR propune o lege ca astfel de situaţii să nu mai poată avea loc.
Dan Barna(USR),
Dan Barna(USR), (Florin Chirila/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România propune adoptarea unui proiect de lege prin care să fie interzisă reangajarea la stat a persoanelor pensionate anticipat cu pensie de serviciu. Propunerea vine în contextul în care, pe fundalul informaţiei că pensiile speciale vor fi reduse, mai mulţi purtători de "stele" din Poliţie, SRI, Jandarmerie s-au grăbit să se pensioneze, pentru ca apoi să fie reangajaţi pe salarii consistente înapoi în Sistem.

În consecinţă, Partidul Uniunea Salvaţi România acuză modul profund imoral în care este folosită legislaţia actuală pentru pensionarea anticipată a unor persoane din sistemul public şi reangajarea ulterioară a acestora în cadrul aceluiaşi aparat de stat sau în structura altor instituţii bugetare.

 /></div> <div>Unul dintre cele mai cele mai cunoscute cazuri este cel al secretarului de stat Cornel Gabriel Ciocoiu (45 de ani) din Ministerul de Interne, reaminteşte USR. În urmă cu o lună, acesta a trecut în rezervă cu grad de general şi o pensie lunară de peste 13.000 lei. A doua zi, după ce în Monitorul Oficial a apărut decretul de trecere în rezervă, Ciocoiu a fost reangajat, prin decret semnat de premierul Mihai Tudose, fix pe poziţia avută înainte de pensionare.</p><p>
„Cumulul pensiei cu salariul este permis, din 2014, graţiei modificărilor legislative aduse de PSD printr-un proiect de lege propus şi semnat de actualul prim-ministru Mihai Tudose care culege acum roadele propriilor iniţiative populiste iresponsabile!”, susţin reprezentanţii USR.

„Partidul Uniunea Salvaţi România propune ca doar persoanele pensionate pentru limită de vârstă să poată lucra atât la stat, cât şi la privat”, susţine deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

Potrivit proiectului de lege propus de USR, situaţia cumulului pensiei cu salariul nu poate opera în cazul unei persoane care beneficiază de pensie anticipată în condiţiile legii şi este reangajată în aceeaşi funcţie ocupată anterior sau în alte funcţii similare din cadrul altor instituţii publice sau subordonate acestora.

În acelaşi timp, USR susţine eliminarea excepţiilor de la principiul contributivităţii din sistemul public de pensii şi limitarea acestora doar la cazuri excepţionale şi în virtutea unor merite deosebite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne