Tudose şi Dan promit majorări salariale pentru personalul MAI

Dacă pe de o parte pensiile speciale scad, pe de alta, salariile celor din MAI vor creşte, anunţă premierul Tudose.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul va repara "o nedreptate" în ceea ce priveşte salarizarea cadrelor din Ministerul de Interne, a anunţat premierul Mihai Tudose, precizând că împreună cu ministrul de Interne, cel de Finanţe şi cu ministrul Muncii au găsit o soluţie, relatează Agerpres.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a precizat că va supune aprobării în şedinţa Executivului majorarea salariilor cu 15% a personalului militar şi civil.

"Eliminăm unele discrepanţe intervenite în salarizarea dintre militari şi funcţionarii publici cu statut special, constatate de către noi, prin majorarea salariilor cu 15% în ceea ce priveşte personalul militar şi civil. Astfel, prin actul normativ pe care vă rog pe dumneavoastră şi pe colegii mei să îl aprobe astăzi, propunem pentru salariile poliţiştilor din Ministerul Afacerilor Interne o majorare cu 10% a cuantumului brut al salariilor'', a declarat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a mai precizat că propune majorarea cu 15% a cuantumului brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

"De asemenea, propunem o majorare cu 15% a cuantumului brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu excepţia personalului civil, care a beneficiat deja, din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi instituţiilor aflate în subordinea sa (...). Intenţionăm să eliminăm sau să mai facem un pas în eliminarea discrepanţelor în ceea ce priveşte stabilirea salariilor lunare ale personalului care deserveşte sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională", a adăugat ministrul.