Votul pentru numirea noului şef SRI se amână cu o zi

Parlamentul Romaniei, vot in plenul reunit al Camerelor, deputati si senatori.
Parlamentul Romaniei, vot in plenul reunit al Camerelor, deputati si senatori. (Epoch Times România)

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au hotărât luni să amâne cu o zi votul pentru numirea noului şef al SRI, relatează stiripesurse.ro

Deşi PNL şi UDMR au solicitat ca votul privind numirea liberalului Eduard Hellvig în fruntea partidului să se dea marţi (semn că cele două partide joacă împreună), PSD s-a opus şi a reuşit să amâne votarea pentru miercuri, mai adaugă sursa citată.

În cursul zilei de mâine, Hellvig va fi totuşi prezent în Parlament, pentru a fi audiat de către Comisia de specialitate. Audierile sunt programate să înceapă la ora 10.00. După audieri, membrii comisiei pentru controlul SRI vor prezenta, miercuri, un raport în faţa Birourilor Permanente Reunite. În baza respectivului raport, se va convoca plenul reunit, cel mai probabil în cursul aceleiaşi zile, pentru a-i da votul de încredere lui Hellvig.

Reamintim că în cursul zilei de luni, premierul Ponta, a declarat, în calitate de preşedinte executiv PSD, că social democraţii vor vota în favoarea numirii lui Hellvig la conducerea SRI.

În ceea ce priveşte orientarea UDMR, duminică, preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor a declarat că partidul pe care îl conduce nu a parafat nicio înţelegere pentru anul în curs cu guvernul Ponta, pentru o susţinere parlamentară sau de altă natură.

Hunor a mai precizat că s-a întâlnit recent cu liderii noului PNL Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, cu care a discutat aspecte legate de legile electorale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.