Victor Ciobanu: Băieţii şmecheri îşi păstrează averile în Emirate pentru că băncile de acolo nu pun întrebări indecente

(Captură Foto)

În contextul deschiderii de curând a unei noi misiuni diplomatice în Emiratele Arabe Unite, comentatorul politic Victor Ciobanu a menţionat că acest stat este partenerul strategic al Republicii Moldova. Acesta a mai specificat că în perioada următoare de timp s-ar putea să se mai audă despre această ambasadă, în curând vor apare şi investitorii care au procurat cetăţenia contra investiţii sau cei care şi-au legalizat capitalurile contra 3 la sută etc.

„Ai noştri băieţi şmecheri păstrează acolo averile lor pentru că băncile de acolo nu prea se obosesc să dea întrebări indecente despre banii proveniţi. Este o destinaţie foarte comodă pentru ai noştri. Am văzut şi schimbarea jurisdicţiilor firmelor lui Plahotniuc în Dubai pentru că anterior erau prin Olanda”, a declarat Victor Ciobanu în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Potrivit declaraţiei de avere a liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, care a fost publicată şi depublicată în aceeaşi zi, cei mai mulţi bani, 4,55 milioane euro, 11,5 milioane lei şi 347,5 mii dolari ar fi intrat în conturile acestuia de la compania „Vanguard Internaţional LTD” cu sediul în Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite la care politicianul ar fi acţionar şi despre care nu s-a ştiut până acum, notează Ziarul de Gardă.

În investigaţia ZdG se mai arată că liderul PD, candidat pe circumscripţia Nisporeni la parlamentarele din februarie, a mai primit 4,2 milioane lei în calitate de retur al capitalului social de la compania pe care o declara şi anterior „Prime Management” la care era şi co-fondator.

În aceeaşi declaraţie de avere se mai arată că Plahotniuc mai deţine Volume de cărţi anticariat şi universale care ar valora nu mai puţin de 11 milioane lei şi un pian cu o valoare de 131 mii euro, dar şi alte 4 bunuri mobile care ar valora împreună circa 700 mii euro.

„Preşedintele PD îşi ţine doar o parte din economii în bănci acolo unde are puţin peste jumătate de milion euro, mai mult de 700 mii dolari şi aproximativ 170 mii lei. Vladimir Plahotniuc mai declară şi investiţii în opt companii, inclusiv 47 milioane lei în capitalul social al General Media Group Corp SRL şi General Radio Group Inc SRL care deţin mai multe posturi TV din RM”, se mai arată în investigaţia ZdG.