Anatol Ursu candidează la parlamentare: A venit timpul ca unioniştii să fie reprezentaţi de unionişti

Anatol Ursu, unul din organizatorii marşului unionist de la 27 martie
Anatol Ursu, unul din organizatorii marşului unionist de la 27 martie (Epoch Times România)

După ce a primit certificatul eliberat de Autoritatea Naţională de Integritate, liderul unionist Anatol Ursu şi-a anunţat joi, 3 ianuarie, candidatura la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe circumscripţia nr. 22, Ialoveni.

Grupul de iniţiativă privind susţinerea candidaturii liderului unionist a fost înregistrat la Consiliul Electoral de Circumscripţie şi va începe ulterior colectarea celor între 500 şi 1000 de semnături.

„A venit timpul ca unioniştii să fie reprezentaţi de unionişti, de cei care sunt dispuşi să îşi asume, fără niciun fel de jumătăţi de măsură, promovarea unirii inclusiv în Parlamentul Republicii Moldova. Din acest considerent, vă anunţ astăzi acest lucru dintr-un raion unionist precum este Ialoveni, circumscripţia 22. Este absolut firesc şi natural ca cei care simt şi trăiesc pentru unire să aibă în lista de alegeri un candidat unionist”, a declarat Anatol Ursu în cadrul unei intervenţii live pe pagina sa de Facebook.

Potrivit agora.md, preşedintele Blocului Unităţii Naţionale (BUN), Ion Leaşcenco, a depus miercuri, 2 ianuarie, actele pentru a candida la alegerile parlamentare din 24 februarie pe circumscripţia nr. 15 Călăraşi, iar fotojurnalistul Constantin Grigoriţă a anunţat joi, 3 ianuarie că a decis să participe la alegeri, figurând pe listele tinerilor ce s-au coagulat în jurul ideii unioniste.