Mircea Geoană ameninţă cu "Syriza". Soluţia ar fi el însuşi

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)

Prezent luni seară în platoul Realitatea Tv, senatorul Mircea Geoană a afirmat că situaţia din Grecia reprezintă începutul declinului partidelor tradiţionale din Europa, fenomen care se poate repeta şi la noi în ţară dacă nu are loc o schimbare fundamentală a modului de a face politică.

"Cred că este începutul declinului partidelor tradiţionale din Europa (...) Prima lecţie legată de declinul partidelor tradiţionale este valabil şi în România şi sunt convins că un nou proiect de ţară, în care noul PNL şi noul PSD avem obligaţia să înţelegem că politica clientelară de tip vechi nu poate să continue", a precizat Mircea Geoană.

"Toţi vor o altfel de politică. Cred că oamenii înţeleg că avem obligaţia să prevenim o "Syriza" sau un partid de ultra extremă dreaptă, venind la putere în România. Dacă nu vom schimba din temelii modul în care facem politică, vom avea şi noi soarta Greciei şi destul de rapid. Mesajul este dat cel mai puternic pentru clasa politică din România: nu suntem diferiţi de Grecia. Sistemul ăsta fanariot l-am împrumutat de la ei", a adăugat senatorul recent exclus din PSD.

Plecând de la scenariul "Syriza", Mircea Geoană avertizează că dacă nu schimbăm în mod fundamental modul în care facem politică, vom avea şi noi soarta Greciei şi destul de rapid. Este estimarea mea şi cine are puţină înţelegere faţă de situaţie, îşi dă seama că acest lucru se va întâmpla."

"Cheia este la finanţarea politicului, locul unde se întâmplă cancerul maximum în România, unde se întâlneşte banul public cu politica, unde se finanţează campanii, televiziuni din bani publici", a evidenţiat senatorul.

Viitorul preşedinte al "noului PSD" dă asigurări că primul lucru pe care îl va face când îşi va înfiinţa formaţiunea este să promoveze, alături de aliaţii săi, o lege de modificare a finanţării partidelor politice, în care o propunere importantă este ca firmele care iau contracte de stat şi finanţează compania unui politician să nu aibă dreptul ca, timp de doi ani de zile, să facă contracte cu statul.

În altă ordine de idei, Mircea Geoană susţine că o altă cauză a declinului partidelor tradiţionale este lipsa de profil ideologic de stânga şi de dreapta.

"Când este PNL la guvernare, creşte volumul statului şi cheltuiala cu statul, când e PSD la guvernare, ne apucăm să lucrăm pentru oamenii de afaceri", a mai precizat fostul lider PSD.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne