Mircea Geoană va fi audiat ca martor în dosarul ''Mită la PSD''

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)

Senatorul Mircea Geoană, cel care şi-a propus să "salveze" România înfiinţând un nou partid social democrat, a fost citat joi, de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a fi prezent ca martor la următorul termen din dosarul cunoscut sub numele "Mită la PSD".

La următorul termen va fi citat şi omul de afaceri Cristian Burci, care controlează Adevărul şi Prima TV, relatează digi24.

Dosarul Mită la (vechiul n.r.) PSD îi are ca personaje principale pe cel mai bogat român, Ioan Niculae, şi pe Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Brăila, judecaţi pentru că ar fi finanţat ilegal campania lui Mircea Geoană pentru prezidenţialele din 2009.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2009, baronul PSD Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a Partidului Social Democrat pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

Banii urmau să fie daţi direct, în sensul că Ioan Niculae urma să achite plăţi către diferiţi furnizori de servicii implicaţi în campania electorală, pentru a disimula destinaţia reală a sumelor de bani, ocolindu-se dispoziţiile legale referitoare la finanţarea partidelor politice.

În schimbul banilor oferiţi, Niculae ar fi solicitat ca, în cazul în care Geoană câştigă alegerile, la conducerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi la nivelul SNTGN Transgaz şi SNGN Romgaz SA să fie desemnate persoane care să îi susţină interesele, au arătat procurorii în rechizitoriu.

Patronul Interagro şi Bunea Stancu au fost achitaţi în primă fază însă procurorii au făcut recurs.

Reamintim că Mircea Geoană planifică actualmente înfiinţarea unui nou PSD care, alături de noul PNL, să conducă România până în 2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne