Vanghelie loveşte din nou. Afacerile lui Ghiţă cu OMV, întalnirea secretă Ponta-Băsescu şi multe altele

Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5
Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5 (Epoch Times România)

Prezent marţi seară în platoul B1 Tv, primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie a avut "plăcerea" să discute cu fostul său coleg de partid Sebastian Ghiţă, iar acuzaţiile şi jignirile voalate au curs gârlă. Atacurile edilului recent exclus din PSD după 20 de ani de activitate au luat forma unor întrebări, evident incomode, pe care prietenul lui Victor Ponta le-a evitat în stilul său caracteristic.

"Dacă în ţara asta credeţi că ne vom întoarce la situaţia la care acest domn Vanghelie ajunge să facă şi să desfacă guverne şi partide şi să vândă şi să cumpere oameni, va înşelaţi şi participaţi la ceva rău şi greşit. Eu nu vreau să îi reproşez nimic domnului Vanghelie, le reproşez sincer tuturor oamenilor care s-au lăsat păcăliţi de acest om că au făcut-o şi doresc sincer să nu se mai lase păcăliţi", a declarat Sebastian Ghiţă, în cadrul intervenţiei sale telefonice.

În replică, Marian Vanghelie îi aminteşte acestuia că atunci când el era şef la acest partid "domnul Ghiţă dormea pe la uşile partidului" şi în acelaşi timp "umbla şi pe la alte partide şi stătea şi pe la uşile celorlalţi". Şi la uşa lui Mircea Geoană ar fi dormit acesta atât de mult că a făcut bătături, susţine edilul.

Congresul PSD falsificat

"A încercat şi a făcut afaceri cu marea majoritate care au condus România timp de 20 de ani. Domnul Ghiţă nu ajungea nici măcar să se viseze consilier local dacă nu era Victor Ponta să ajungă preşedintele partidului şi să falsifice Congresul cum l-a falsificat şi ştie foarte bine. Ai falsificat domnule Ghiţă Congresul? Ai falsificat voturile de la Congres? Te întreb? Dacă domnul Geoană s-ar fi ocupat de Congres cum trebuie n-ai fi putut nici tu nici Ponta să câştigaţi în viaţa voastră", a adăugat edilul.

"Domnule Vanghelie, daţi-mi voie să vă spun că oamenii din ţară s-au opus mafiei generate de dvs şi tuturor hoţiilor dvs... (...) Îl respect şi îl stimez pe domnul Geoană. Nu înţeleg ce caută într-o relaţie cu dvs şi nu cred că ţara asta va ajunge pe mâna dvs", a răspuns Sebastian Ghiţă.

Licitaţii falsificate şi bani de la OMV

"Tu vorbeşti de mafie? Nu ţi-e ruşine? Când vii şi falsifici caietele de sarcini în timpul jocului? Tu vorbeşti că ţi-ai pus oamenii de la Asesoft în tot ce înseamnă fonduri europene? Tu crezi că nu vei răspunde, că vei putea să fii la infinit cu Victor Ponta? Ştim amândoi foarte bine ce se întâmplă în Guvern, că ne întâlneam pe acolo pe la Victor. La tine timpul este limitat, indiferent de ce bani faci tu. M-ai sunat cu 4 zile înainte de alegeri să mă rogi să vă ajut în campanie?", l-a întrebat Marian Vanghelie pe Sebastian Ghiţă.

"Da ce-ar fi dacă vă întreb eu aşa acum, că tot m-aţi incitat, dacă aveţi legătură cu nişte bani de la OMV? Există cumva două off-shore-uri care au nişte contracte cu OMV şi aveţi vreo legătură? Cele două off-shore-uri care au luat bani au vreo legătură cu dvs? Cele două off-shore-uri au trimis şi bani în România dacă am înţeles eu bine? Dar că aţi luat şi returnare de TVA ştiţi cumva? Nu ştiţi nimic?", a mai întrebat edilul.

La rândul său, Sebastian Ghiţă i-a sugerat acestuia să se adreseze instituţiilor statului dacă are informaţii potrivit cărora s-ar fi comis vreo infracţiune.

Noul Bittner şi legăturile cu Traian Băsescu

"Eu ca politician am dreptul să fiu supărat că dvs l-aţi înlocuit de Bittner în România şi că dvs preluaţi toate afacerile şi că dvs vă ocupaţi pe toată zona de IT, fonduri europene şi aşa mai departe. Lucrurile astea le-am spus şi în interiorul partidului. Nu le-am spus public la vremea aia pentru că eram în partid şi nu puteam pentru că prietenul dvs legat ombilical este Victor Ponta", a mai precizat primarul Sectorului 5.

"Domnule Vanghelie, în multe din discuţiile din PSD şi eu v-am spus că impresia mea este că multe din informaţiile dvs din toţi aceşti ani au fost hrănite la Cotroceni – în discuţiile cu domnul Băsescu. Şi le-am spus asta celor din PSD de mult ori şi nu m-au crezut şi iată că după atâţia ani arată aţi vândut acest partid oricui a dorit să-l călărească, să îl scoată de la putere şi să îl despartă", a replicat Sebastian Ghiţă.

Vanghelie a aruncat bomba: "Ştiţi cine l-a căutat pe Traian Băsescu acasă în perioada PSD-PDL să îl pună ministrul Justiţiei? Prietenul dvs. Victor Ponta. L-a căutat acasă atunci. Mi-a zis-o Ilie Sârbu că el negocia cu Traian Băsescu atunci."

"Cred că este momentul să întrerupem acest dialog" a replicat Ghiţă.

"Păi cred că va sufocaţi dacă mai stăm un pic", a concluzionat Vanghelie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook