Unsprezece americani răniţi în atacul iranian din 8 ianuarie

Iranieni cu poza gen. Quaseem Soleimani
Iranieni cu poza gen. Quaseem Soleimani (SOPA Images/LightRocket/Getty Images)

Statele Unite au tratat 11 soldaţi pentru probleme minore de sănătate, după un atac cu rachete iraniene asupra unei baze irakiene unde erau staţionate forţele americane, a declarat joi armata americană, după ce iniţial a afirmat că nu ar fi existat victime.

Atacul a reprezentat răspunsul iranian la atacul cu drone care l-a ucis pe generalul Qassem Soleimani pe 3 ianuarie.

Preşedintele Donald Trump şi armata americană au afirmat că nu au existat victime după atacul asupra bazei aeriene Ain al-Asad din vestul Irakului şi a unei baze din regiunea nordică a Irakului.

"În timp ce niciun membru al serviciului american nu a fost ucis în atacul iranian din 8 ianuarie asupra bazei aeriene, mai mulţi au fost trataţi pentru probleme cauzate de explozie şi sunt încă în curs de examinare", a declarat căpitanul Bill Urban, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central al SUA (CENTCOM).

Ca măsură de precauţie, unii soldaţi au fost transportaţi la baze americane din Germania sau Kuweit pentru „analize mai amănunţite”, a adăugat el.

După atacul întreprins de Trump asupra generalului iranian, numeroşi analişti considerau posibilă izbucnirea unui conflict armat între cele două ţări. Cu toate acestea, atât Washingtonul cât, mai ales, Iranul, au reuşit să se abţină de la evoluţii care să escaladeze şi mai mult situaţia.