Rusia efectuează manevre cu rachete hipersonice în mijlocul conflictului din Orientul Mijlociu

Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)

Preşedintele rus Vladimir Putin a asistat joi la manevre în largul coastei Crimeei, care au inclus lansarea de rachete hipersonice, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Serviciul de radiodifuziune al ministerului Zvezda a declarat că Flota Rusiei la Marea Neagră a participat la exerciţiul militar.

În timpul exerciţiului au fost trase mai multe rachete, inclusiv rachete de croazieră Kalibr şi rachete hipersonice noul model anunţat de Kremlin - Kinzhal.

La manevre au participat peste 30 de nave de război, inclusiv Amiral Grigorovici şi fregata Amiral Makarov, un submarin şi peste 40 de avioane, inclusiv bombardiere strategice Tu-95MS, avioane de luptă Su-30SM şi bombardiere Su-24M.

Au fost lansate două rachete hipersonice Kinzhal, iar distrugătoarele de rachete ghidate au lansat performantele rachete de croazieră Kalibr.

Putin a observat o mare parte a exerciţiului de la bordul navei Mareşal Ustinov.

Manevrele survin în contextul conflictului dintre SUA şi Iran care a escaladat la începutul acestei săptămâni, după uciderea, de către Washington, într-un raid efectuat cu drone, a celui mai important general iranian, Qassem Soleimani.

Tensiunile au scăzut după ce Iranul şi SUA au dat dovadă de calm, dar sunt încă ridicate după ce Iranul a atacat cu rachete două baze americane din Irak.

Rusia este un aliat militar al Iranului, ambele ţări luptând de aceeaşi parte în teatrul de operaţiuni din Siria.

Iranul a construit cu ajutorul Rusiei un program nuclear ambiţios, ce dă bătaie de cap diplomaţilor occidentali care încearcă să preîntâmpine ca Teheranul să-şi construiască bombe nucleare, evoluţie care ar arunca în aer echilibrul din Orientul Mijlociu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe