Universitatea Craiova, victorie frumoasă pe terenul formaţiei FC Botoşani

Gruparea din Bănie şi-a asigurat o victorie frumoasă pe stadion Municipal din Botoşani, duminică seara, impunându-se la două goluri distanţă de formaţia gazdă, scor final 2-0 (0-0).
Universitatea Craiova - FC Botoşani 2-0   (0-0), în etapa a opta a   fazei play-off a Ligii I de fotbal.
Universitatea Craiova - FC Botoşani 2-0 (0-0), în etapa a opta a fazei play-off a Ligii I de fotbal. (Universitatea Craiova/facebook)

Universitatea Craiova a trecut de FC Botoşani cu scorul de 2-0 (0-0), duminică seara, pe terenul celei din urmă, într-o partidă din etapa a opta a fazei play-off a Ligii I de fotbal.

Victoria obţinută de formaţia pregătită de Cristiano Bergodi a fost decisă de două lovituri de la 11 metri, transformate de Alex Cicăldău şi Gustavo Vagenin în minutele 73, respectiv 90+5. Primul penalty a fost obţinut de Valentin Mihăilă, iar al doilea de Gustavo, de fiecare dată după două intrări neregulamentare ale lui Andrei Chindriş.

"Ştiam că e un meci foarte greu azi, bine că am câştigat. E prima noastră victorie aici. A fost un meci bun, reuşit. Am fost nervoşi, a fost un joc crispat. Au fost două ocazii, faze fixe, dar nu am jucat bine-bine. În partea a doua am avut ocazii de a câştiga cu un scor mai mare. N-a fost uşor să câştigăm aici, meritul e al jucătorilor şi îi felicit.

Echipa juca bine şi înainte să vin eu. Am schimbat şi eu câte ceva, ne apărăm bine, sunt mulţumit de ceea ce se întâmplă acum. Apărătorii au greşit mult înainte să vin eu, acum nu se mai întâmplă. E presiune aici, probabil vom ajunge la ultimul meci şi acolo va fi decisiv pentru titlu.

Suntem mulţumiţi pentru ce am făcut. N-a fost uşor să batem la Botoşani. Cred că se va continua sezonul, nu ştiu dacă FCSB-Sepsi se va amâna. Conducerea noastră aşa a cerut, din ce am auzit. Dacă FCSB câştigă finala Cupei, nu mai are treabă. Dar eu nu-mi dau cu părerea, nu sunt eu persoana potrivită.

Se vor gândi Liga, Federaţia ce trebuie să facă. S-a înţeles un pic greşit ce s-a zis de amenda pentru Covid. A fost o înţelegere între patron şi jucători. Ne-am protejat, am stat cu masca, am păstrat distanţa. Vine meciul cu Astra, va fi foarte, foarte greu. Astra e o echipă care a urcat încetul cu încetul, e meritul lui Bogdan Andone". a declarat Bergodi la finalul partidei.

Portarul gazdelor, Eduard Pap, a fost cel mai în formă om de pe teren, salvându-şi echipa de la un dezastru mai mare. De la FC Botoşani s-au mai remarcat Stefan Askovski (39, 46) şi Hamidou Keyta (74).

Universitatea şi-a mai creat ocazii prin Elvir Koljic (4, 86), Uros Cosic (17), Ştefan Băiarăm (80), Nicuşor Bancu (80).

În tur, Universitatea a câştigat cu 2-1. În sezonul regulat, scorul a fost egal în tur, 1-1, iar Universitatea s-a impus la Craiova cu 3-1.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport