FIFA. Regula celor cinci schimbări va fi aplicată până în iulie/august 2021

Internaţional Football Association Board (IFAB) a anunţat că regula ca echipele să efectueze cinci înlocuiri de jucători la fiecare meci, să fie aplicată până în vara anului viitor, potrivit fifa.com.
(Harold Cunningham / Getty Images)

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a anunţat ca opţinuea care va permite unei echipe să efectueze cinci schimbări de jucători pe meci va fi aplicată până în vara lui 2021.

Această decizie a fost luată de IFAB (Internaţional Football Association Board), garantul regulilor jocului de fotbal, după mai multe discuţii cu cei implicaţi în analiza impactului Covid-19 asupra calendarului competitional.

Astfel, echipele vor putea face cinci schimbări pe meci în toate competiţiile până pe 31 iulie 2021 şi în toate competiţiile internaţionale ce vor avea loc în iulie şi august 2021.

Această regulă, care este temporară, a fost gândită în folosul jucătorilor care vor trebui în următoarea perioadă să facă faţă unui calendar încărcat după ce sezonul competiţional a fost întrerupt în urma pandemiei cauzată de virusului Wuham, şi să limiteze astfel riscul de accidentare a jucătorilor.

"Unele competiţii care s-au reluat în 2020 ar putea impune o perioadă de recuperare şi de pregătire mai scurtă ca de obicei înainte de începutul viitorului sezon.. În numeroase competiţii, sezonul 2020/21 va necesita adoptarea unui calendar, marcat de un început tardiv şi de imposibilitatea de a încheia după datele obişnuite datorită disputării unor mari competiţii internaţionale. Decizia de a aplica sau nu acest amendament temporar revine exclusiv fiecărui organizator al competiţiilor ", se arată în comunicatul FIFA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport