Unicul candidat la preşedinţie, Nicolae Timofti şi-a anunţat viziunile politice

Tatiana Chiriac
15.03.2012

Candidatul la preşedinţie Nicolae Timofti şi-a anunţat ieri seara în cadrul unei emisiuni televizate viziunile şi reformele pentru care va opta, în cazul în care la 16 martie va fi ales în funcţia de şef al statului, informează Moldpres.

Timofti a menţionat în cadrul emisiunii că susţine programul de guvernare al AIE, iar Moldova ar trebui să urmeze calea integrării europene. "Trebuie să avem un vector clar, care este calea spre UE, însă nu trebuie să uităm şi de relaţiile istorice cu ţările vecine. Moldova este o ţară mică şi trebuie să promoveze o politică deşteaptă", a spus Timofti.

El a afirmat că în cazul în care va fi ales, prima vizită oficială o va face la Bruxelles. "Vreau să-i convingem pe europeni că avem un program de guvernare bun, care trebuie dus la bun sfârşit", a opinat Timofti.

Candidatul AIE la preşedinţie a spus că optează pentru modificarea Constituţiei, în special a articolului ce ţine de alegerea preşedintelui. Timofti afirmă că Moldova ar trebuie să adopte şi o lege a opoziţiei, deoarece locul ei nu este în stradă ci în Parlament. El a adăugat că are şi o viziune despre reforma în justiţie. "Este vorba despre modul de tragere la răspundere a judecătorilor, formarea organelor de auto-administrare, cum este CSM, selectarea judecătorilor", a spus Timofti.

Unicul candidat înregistrat oficial pentru funcţia de preşedinte al ţării a specificat că liderii AIE nu i-au pus condiţii când l-au înaintat la această funcţie, ci i-au cerut doar să respecte legea. El a promis că va avea rolul unui arbitru şi va echilibra relaţiile dintre puterea legislativă şi executivă.

Nicolae Timofti este unicul candidat înregistrat oficial pentru scrutinul prezidenţial din 16 martie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor