Un F16 american s-a prăbuşit în Coreea de Sud

Jack Phillips
22.03.2012

Un avion de vânătoare F-16 al Forţelor Aeriene Americane s-a prăbuşit miercuri în timpul unei misiuni de antrenament de rutină în Coreea de Sud.

Forţele Aeriene au relatat într-o declaraţie că "pilotul s-a catapultat în condiţii de siguranţă din avionul F-16 cu un singur loc, înainte de a se prăbuşi într-un câmp de orez" din centrul Coreei de Sud, situat la aproximativ 160 de km sud de Seul.

"Suntem bucuroşi că pilotul este în siguranţă şi că nimeni nu a fost rănit", a declarat colonelul Patrick McKenzie, comandantul aripei 51 de luptă. "Principala noastră prioritate este efectuarea unei anchete pentru a afla ce s-a întâmplat."

Nu au fost raportaţi răniţi ca urmare a accidentului. Armata SUA ia parte în prezent la exerciţiile comune cu forţele sud-coreene, Foal Eagle, care au loc în fiecare an. Cu toate acestea, nu este clar dacă avionul de vânătoare care s-a prăbuşit făcea parte din exerciţiile comune sau nu.

Aproximativ 29.000 de soldaţi americani sunt în prezent în Coreea de Sud, o rămăşiţă din războiul din Coreea anilor 1950, care a angajat ambele naţiuni să se sprijine reciproc în caz de atac din partea unor forţe externe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor