Un câine îşi sacrifică viaţa pentru a-şi salva familia de flăcările unui incendiu

Câinele Zippy
Câinele Zippy (screenshot tramite Fox13news)

Zippy, un Jack Russell Terrier al familiei Butler, a devenit erou după ce şi-a sacrificat viaţa pentru a salva familia la care trăia, dintr-un incendiu izbucnit în casă, în Florida (SUA).

Incendiul a izbucnit în zorii zilei, când familia Butler dormea. Alarma a fost activată de două ori, dar nimeni nu a auzit-o. Singurul care a observat situaţia periculoasă a fost Zippy, câinele familiei, care a început să alerge prin toată casa lătrând disperat să trezească familia.

Strategia sa a funcţionat şi astfel toţi membrii familiei au reuşit să iasă pe propriile picioare scăpând de flăcări, dar Zippy nu i-a urmat. Câinele a rămas prins între flăcărie incendiului. În momentul în care familia a oservat absenţa câinelui s-au repezit să-l salveze dar focul cuprinsese deja toată locuinţa făcând imposibilè trecerea.

Singurul lucru pe care familia l-a putut face a fost să aştepte ca echipele de urgenţă să îşi termine intervenţia şi focul să fie stins complet. După ce au terminat, pompierii au intrat în casă şi l-au localizat pe Zippy întins pe pământ: fumul i-a pătruns în plămâni, provocându-i moartea prin sufocare.

Pentru familia Butler, câinele adoptat a fost întotdeauna „un câine bun”. Proprietarul său, Leroy Butler, a declarat pentru Fox News: "Şi-a făcut treaba, l-am salvat şi presupun că a returnat favorul. El a fost singurul pe care nu l-am putut salva. Singurul la care nu am putut ajunge. O să ne lipsească mult“.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură