Un câine îşi sacrifică viaţa pentru a-şi salva familia de flăcările unui incendiu

Câinele Zippy
Câinele Zippy (screenshot tramite Fox13news)

Zippy, un Jack Russell Terrier al familiei Butler, a devenit erou după ce şi-a sacrificat viaţa pentru a salva familia la care trăia, dintr-un incendiu izbucnit în casă, în Florida (SUA).

Incendiul a izbucnit în zorii zilei, când familia Butler dormea. Alarma a fost activată de două ori, dar nimeni nu a auzit-o. Singurul care a observat situaţia periculoasă a fost Zippy, câinele familiei, care a început să alerge prin toată casa lătrând disperat să trezească familia.

Strategia sa a funcţionat şi astfel toţi membrii familiei au reuşit să iasă pe propriile picioare scăpând de flăcări, dar Zippy nu i-a urmat. Câinele a rămas prins între flăcărie incendiului. În momentul în care familia a oservat absenţa câinelui s-au repezit să-l salveze dar focul cuprinsese deja toată locuinţa făcând imposibilè trecerea.

Singurul lucru pe care familia l-a putut face a fost să aştepte ca echipele de urgenţă să îşi termine intervenţia şi focul să fie stins complet. După ce au terminat, pompierii au intrat în casă şi l-au localizat pe Zippy întins pe pământ: fumul i-a pătruns în plămâni, provocându-i moartea prin sufocare.

Pentru familia Butler, câinele adoptat a fost întotdeauna „un câine bun”. Proprietarul său, Leroy Butler, a declarat pentru Fox News: "Şi-a făcut treaba, l-am salvat şi presupun că a returnat favorul. El a fost singurul pe care nu l-am putut salva. Singurul la care nu am putut ajunge. O să ne lipsească mult“.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style