Misterul câinelui găsit în mijlocul oceanului

Lucrătorii de pe o platformă petrolieră situată la 220 km de continent au salvat un câine speriat şi epuizat, dar nu au idee cum a ajuns atât de departe de casă.
Câine
Câine (screenshot tramite Facebook watchdogthailandpage/photos)

Este de necrezut mesajul venit de pe o platformă petrolieră situată în Golful Tailandei. Pe 12 aprilie, unii muncitori au observat ceva ciudat plutind în ocean, în apropierea stâlpilor de oţel ai structurii. Când s-au apropiat, nu le venea să creadă: nu era un peşte, ci un ... câine!

Câinele, de aproximativ 4 ani, era înfometat, speriat şi epuizat. Lucrătorii l-au salvat imediat, i-au dat mâncare şi apă, precum şi o bună doză de răsfăţ, astfel încât, după scurt timp, animalul şi-a recăpătat forţele, putându-se juca cu personalul.

(screenshot tramite Facebook watchdogthailandpage/photos)

O poveste învăluită în mister cu un sfârşit fericit, având în vedere faptul că platforma se află la 220 kilometri de continent! Nimeni nu a înţeles însă cum a ajuns acest câine atât de departe. În prezent, animalul a fost luat în custodie de către asociaţia de supraveghere a drepturilor animalelor, Watchdog Tailand, care a distribuit fotografiile şi videoclipurile animalului pe pagina sa de Facebook, sperând să-i găsească proprietarul.

Între timp, Khon Vitisak, unul dintre lucrătorii care l-au salvat, a pregătit deja "planul B": "Dacă stăpânul nu se prezintă, îl adopt eu".

Mai multe informaţii: foto şi clip video Facebook