Un câine salvează un lucrător dintr-o benzinărie atacată de hoţi [video]

Câinele Randy
Câinele Randy (captură web)

Doi bărbaţi se apropie de un lucrător al unei staţii de benzină de pe Avenida Obregón din Ciudad Madero, Tamaulipas, şi încep să-l ameninţe şi să-l bruscheze. Vor să-l jefuiască, vor bani. Din păcate, aceste scene de violenţă se întâmplă des în Mexic. Dar infractorii au ghinion deoarece în ajutorul bărbatului sare un erou neaşteptat: câinele Randy care soseşte în mare viteză şi se repede la ei cu forţă. Gestul instinctiv, atât de rapid şi decis, i-a pus pe fugă pe cei doi hoţi.

Scena a fost filmată de camerele de securitate ale benzinăriei şi arată incidentul şi intervenţia incredibilă a animalului.

De obicei, câinele era prietenos cu persoanele care se opreau să alimenteze la staţia respectivă. Dacă la început trecea pe acolo o zi da şi una nu, în urmă cu doi ani căţelul a rămas definitiv. Între el şi lucrătorul de la benzinărie a luat naştere o relaţie specială: bărbatul îl hrănea şi adesea se jucau împreună. Randy nu era doar un "coleg de muncă", ci un prieten adevărat, credincios şi curajos. Gata să-şi rişte viaţa pentru a-l apăra.

Imaginile cu fapta eroică a lui Randy, înregistrate de camerele de supraveghere, au făcut înconjurul lumii pe reţele sociale, iar doi voluntari de la o organizaţie pentru drepturile animalelor au decis să-l recompenseze: i-au oferit o binemeritată baie parfumată, l-au dus la un veterinar să-l vaccineze şi i-au pus la gât o zgardă frumoasă pe care au scris un număr de telefon, în caz că se pierde sau este rănit. Şi, în sfârşit, i-au construit o cuşcă din lemn chiar lângă benzinărie. O casă proprie aproape de prietenul căruia i-a salvat viaţa.