Turcia: Noul acord pentru achiziţionarea de rachete din Rusia se va încheia în curând

Sistemul rusesc antirachetă S-400
Sistemul rusesc antirachetă S-400 (Wikipedia.org)

Administraţia prezidenţială turcă a anunţat că data de achiziţie a mai multor sisteme de rachete S-400 din Rusia este doar o problemă tehnică şi că un acord va fi perfectat în curând, a informat agenţia de ştiri RIA luni.

Moscova speră să obţină un acord care să furnizeze Turciei mai multe sisteme de rachete S-400 în prima jumătate a anului viitor, a declarat luna trecută şeful exportatorului de arme rus de stat Rosoboronexport.

O asemenea evoluţie ar putea tensiona şi mai mult legăturile dintre Turcia şi Statele Unite, care a suspendat la începutul acestui an Ankara din programul F-35, în care era producător şi cumpărător, pedepsind-o pentru achiziţionarea bateriilor S-400.

„Data achiziţionării unui al doilea set de rachete S-400 este doar o problemă tehnică”, a declarat pentru RIA un oficial din domeniul securităţii şi afacerilor externe din administraţia prezidenţială turcă.

Alexander Mikheev, de la Rosoboronexport, a declarat agenţiei de ştiri RIA, pe 26 noiembrie, că Moscova şi Ankara aveau convorbiri intense pentru a parafa acorduri suplimentare de sisteme S-400, cu discuţii axate pe probleme financiare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe