Tudose îi face "pohta" primăriţei Firea: Am cerut sesiune extraordinară parlamentară

Electocentrale Bucureşti (ELCEN) trebuie să treacă urgent la Primăria Capitalei, astfel că se impune o sesiune parlamentară pentru a soluţiona problema, a anunţat premierul Mihai Tudose.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Petreanu.ro)

Premierul Mihai Tudose a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în cadrul căreia să fie adoptat un proiect de lege care vizează trecerea ELCEN în administrarea primăriţei Gabriela Firea.

"Este posibil să avem o sesiune extraordinară. Pe baza sesiunii extraordinare, vom avem şi noi o şedinţă de Guvern pentru a rezolva situaţia ELCEN. Trebuie lege, pentru că nu putem modifica prin ordonanţă, nu avem abilitatea. Trebuie să rezolvăm problema bucureştenilor, dacă aşteptăm septembrie, s-ar putea să fie târziu pentru bucureşteni. ELCEN trebuie să treacă în administrarea Primăriei Capitalei, iar noi trebuie să fim de acord prin lege", a declarat Tudose, citat de Agerpres.

Potrivit premierului, în cazul sesiunii extraordinare s-ar putea să mai fie dezbătute şi alte aspecte, însă nu este vorba de Fondul Suveran de Investiţii.

"Fondul Suveran de Investiţii va ajunge în septembrie în Parlament. Aşteptăm să ne vină de la Bruxelles toate aprobările posibile, inclusiv de la EUROSTAT", a adăugat Tudose.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne