Macovei: Vă miră că niciun oficial european nu a ieşit în conferinţă alături de Tudose?

Refuzul liderilor europeni de a ţine o conferinţă de presă comună cu Mihai Tudose, atunci când premierul român a fost în vizită la Bruxelles, este modul lor de a arăta această neîncredere în războaiele şi interesele personale ale liderului PSD Liviu Dragnea, a opinat europarlamentarul Monica Macovei.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

În timpul vizitei oficiale la Bruxelles, premierul Mihai Tudose a fost nevoit să ţină singur conferinţa de presă din subsolul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, fiindcă niciunul dintre preşedinţii instituţiilor europene nu a acceptat să iasă în conferinţă comună cu el, însă acest lucru nu trebuie să mire pe nimeni, a remarcat europarlamentarul Monica Macovei, într-un interviu acordat publicaţiei Reporter Virtual.

"Şi vă miră că niciun oficial european nu a ieşit în conferinţă de presă alături de domnul Tudose? Când PSD îşi schimbă premierul o dată la 6 luni, cum aţi vrea să fie primiţi? Când Dragnea, despre care toată Europa ştie că este condamnat penal, spune că el controlează Guvernul, de ce ar mai risca vreun oficial european să-şi strice imaginea alături de "premierul lui Dragnea"? Liviu Dragnea nu înţelege cât rău face României. Sau înţelege, dar nu îi pasă. Închide toate uşile Europei, pentru că el vrea să controleze România, să fie stăpânul absolut, ca să fie sigur că scapă de orice răspundere pentru faptele lui", a declarat Monica Macovei.

Fostul ministru a reamintit că, în februarie, Dragnea a mai trimis un prim-ministru la Bruxelles, pe Sorin Grindeanu, iar acum, la nici 5 luni distanţă, la Bruxelles ajunge un alt prim-ministru PSD-ALDE, pus în funcţie pentru că PSD-ALDE şi-a picat propriul Guvern prin moţiune de cenzură.

"Este greu de înţeles la Bruxelles o astfel de situaţie. Ce încredere să mai ai în astfel de politicieni? Liderii europeni nu mai au încredere. Şi este modul lor de a arăta această neîncredere în războaiele şi interesele personale ale lui Dragnea. L-au lăsat pe dl Tudose singur", a subliniat Monica Macovei.

Întrebată dacă, în cazul în care Dragnea mai joacă mult rolul despotului neluminat, riscăm ca României să i se suspende dreptul de vot în UE, aşa cum riscă şi Ungaria, europarlamentarul a replicat:

"Dragnea a arătat deja că face orice pentru a-şi salva pielea şi averea. Ar fi totuşi prea mult să înceapă să încalece independenţa unor instituţii cheie ale statului. (...) Suspendarea dreptului de vot în Consiliu, adică România să nu mai aibă niciun cuvânt de spus când se iau decizii, este o sancţiune aspră şi nu este de dorit. (...) Cât de iresponsabili să fie Guvernul PSD-ALDE şi majoritatea parlamentară PSD-ALDE încât să se pună împotriva intereselor României? (...)"

Pentru a citi interviul integral intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne