Dragnea întâmpinat cu cătuşe la Înalta Curte. Un jurnalist acuză că a fost agresat de "interlopii" liderului PSD

Mai mulţi cetăţeni l-au întâmpinat pe liderul PSD în faţa Înaltei Curţi, punându-i în faţa ochilor o pereche de cătuşe şi urându-i acestuia să meargă la puşcărie.
Înalta Curte
Înalta Curte (Facebook)

UPDATE: Jurnalistul Mălin Bot susţine că a fost agresat la Înalta Curte de "interlopi" ai lui Liviu Dragnea. Potrivit lui Bot, interlopii ar fi fost aduşi de Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al PSD.

"Interlopii lui Dragnea efectiv m-au lovit şi m-au ţinut să nu pot să ies din Înalta Curte. Afară am fost iar lovit. Două persoane au fost reţinute de Jandarmi", scrie, pe pagina sa de Facebook, Mălin Bot.

Cele două persoane reţinute au fost duse la Secţia 1 de Poliţie, unul dintre ei fiind amendat cu 200 de lei pentru scandal în locurile publice, potrivit unor surse din poliţie citate de HotNews. Respectivii nu au antecedente penale.

De partea sa, Codrin Ştefănescu susţine că a venit la ÎCCJ însoţit de membri ai PSD şi revoluţionari, pentru că a văzut la televizor că protestatarii sunt agresivi.

"Am aflat de la televizor despre acest proces. Am aflat că în faţa ÎCCJ este o echipă a lui Mălin Bot, manifestanţi de profesie, cu portavoce şi agresivitate când este vorba de procesul lui Liviu Dragnea sau a unui pesedist. Coleg de partid fiind, cu câţiva colegi de-ai noştri din partid, am venit aici să-l susţinem pe Liviu Dragnea. Nu am chemat niciun fel de bodyguard", a declarat Codrin Ştefănescu, citat de Agerpres.

* * *

Liviu Dragnea a fost primit, marţi, cu cătuşe la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a reînceput procesul în celebrul dosar Bombonica. Mai mulţi protestatari l-au aşteptat în faţa instanţei pe liderul PSD, fluturându-i cătuşe în faţă şi întrebându-l de ce îi este teamă de dosarul Belina, dacă nu are nicio legătură cu Tel Drum, relatează Hotnews.

"Domnule Dragnea! Un infractor schimbă legile justiţiei, ca să scape de puşcărie!", l-a interpelat pe Dragnea unul dintre protestatari.

"Credeţi că veţi scăpa, domnule Dragnea? Dacă nu aveţi nicio legătură cu Tel Drum, de ce vă este frică de dosarul Belina? De ce nu recunoaşteţi că Tel Drum este firma clanului dumneavoastră?!", a adăugat protestatarul.

De asemenea, oamenii i-au strigat lui Dragnea, înainte ca acesta să intre în sediul ÎCCJ: "La puşcărie, du-te! Justiţie, nu corupţie!"

Cât despre Dragnea, acesta nu a zis decât: "Mă lăsaţi să trec?!"

Reamintim că Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016 în dosarul Bombonica, fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Pe 5 septembrie a.c., Înalta Curte a decis reluarea procesului (unul în care parte din inculpaţi şi-au recunoscut vinovăţia cerând judecarea în procedură de urgenţă) pe motiv că judecătoarea Anamaria Dascălu se va pensiona şi nu va mai face parte din completul căruia i-a fost repartizat acest dosar, fiind înlocuită de un alt magistrat. Concret, a fost invocată o decizie a CEDO şi s-a decis reluarea procesului. Pensionarea judecătoarei Dascălu a dus şi la reluarea proceselor lui Călin Popescu Tăriceanu şi a fostului vicepremier Gabriel Oprea. Dosarul lui Dan Şova a mers însă mai departe, fostul ministru primind o condamnare (care nu este definitivă) de 3 ani cu executare.