Românii, invitaţi să fie Grindeanu pentru o zi şi să dea la ştiucă, la Belina

Belina
Belina (Facebook)

Cum Liviu Dragnea tot susţine că prin transferul Belinei la CJ Teleorman nu s-a încălcat legea, căci insula a fost trecută de la stat la stat - aparţinând deci, în continuare, poporului român - comunitatea Vis3z de pe Facebook îi invită pe cetăţeni la o excursie la celebra "baltă". "Excursia" este programată să aibă loc în data de 4 noiembrie.

"Mergem la Belina!

Liviu Dragnea susţine că nu şi-a transferat în proprietatea TEL DRUM cu ajutorul miniştrilor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, balta Belina.
Tot în opinia lui Liviu Dragnea, TEL DRUM nu mai există, aşa că s-au anulat şi contractele de închiriere dintre TEL DRUM şi Consiliul Local Teleorman. În concluzie - balta Belina aparţine poporului român.
Ne-am gândit să vă invităm într-o excursie la balta Belina, proprietatea statului.
Pentru cei pasionaţi de sport, avem o sugestie: pentru că nu este perioadă de prohibiţie pentru pescuitul la ştiucă, vă propunem să vă aduceţi undiţele, scăunelul şi lada de bere.
Dacă Dragnea şi Grindeanu pot, noi de ce n-am putea? Nu suntem parte din popor?
Mergem la Belina, logistica o stabilim împreună!", scriu, organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Reamintim că, recent, vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pusă sub urmărire penală de procurorii DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit într-un dosar referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman. Infracţiunile ar fi fost săvârşite în perioada în care aceasta era secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

În acelaşi dosar, DNA a cerut ridicarea imunităţii Rovanei Plumb, aceasta fiind acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Rovana Plumb este suspectată că, în calitate de ministru al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, a iniţiat şi promovat hotărârea de Guvern care a făcut posibil ca părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel să poată fi trecute din proprietatea statului în administrarea CJ Teleorman, pe care le închiriase Tel Drum.

Poziţia liderului PSD a fost că legea nu a fost încălcată şi că asistăm la un atac violent la adresa Guvernului.

”Mi se pare un atac violent la guvern, pentru că discutăm despre o Hotărâre de Guvern care face parte din categoria celor câteva sute sau chiar mii care au fost adoptate în România, de transfer de proprietate din public la public, pe cinci ani. (...) E un transfer nu către un privat, ci către o instituţie publică, un consiliu judeţean. Nu sunt sigur că nu au mai fost în istorie transferuri de proprietate către o autoritate locală pentru ca acolo să se facă o investiţie privată. Ieri am primit o informaţie că un mare concern doreşte să facă o investiţie uriaşă în România şi are nevoie de 80-100 de hectare. Credeţi că mai poate semna cineva din Guvern un transfer de teren după această poveste?”, declara recent Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne