Dragnea găseşte vinovaţi pentru majorările de preţuri la carburanţi, energie electrică şi gaz

Nu Guvernul PSD-ALDE este de vină pentru majorările succesive de preţuri la carburanţi, energie electrică şi gaz. Cel puţin aşa susţine liderul social-democraţilor Liviu Dragnea, care a găsit alţi vinovaţi.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Majorările succesive ale preţurilor la energie electrică, gaz şi carburanţi, care îi afectează în mod direct pe români, nu sunt justificate, a reacţionat luni, în faţa presei, preşedintele PSD Liviu Dragnea, care pretinde că nu măsurile luate de Guvern au dus la această situaţie.

"Cresc într-una preţurile şi multă lume spune că au crescut şi cresc în continuare nejustificat. Trebuie să vedem exact de ce. România este ţara din Europa care are cel mai mare procent de acceptare al pierderilor nejustificate în preţ, 17%. Să vedem de ce. Cei care distribuie energia electrică, câte pierderi au şi dacă au pierderile astea, cât de mari.

Noi toţi trebuie să suportăm pierderile astea la factură. Cei de la ANRE văd că sunt foarte români, între ghilimele. Adică acceptă lucrurile astea foarte uşor şi nu ştiu dacă sunt foarte bine justificate. Comisia de anchetă va face lumină în acest caz. Este o vină, normal", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, liderul PSD a făcut referire şi la majorarea preţului carburanţilor, care, susţine el, nu are legătură cu supraaciza impusă de Guvernul Tudose.

"Preţul la carburant l-au scumpit companiile, care nu cred că au scumpit din cauza accizei. Atunci când a dat-o jos Guvernul Cioloş, că nu am avut şansa să intrăm în decembrie la guvernare, preţurile nu au scăzut. Deci se pare nu asta influenţează. Se pare că influenţează alte interese şi anume profitul, cu orice preţ", a precizat Dragnea.

Preşedintele PSD susţine că nu exclude posibilitatea demarării unei anchete pe această temă.

"Sunt nişte oameni care huzuresc şi tot românul suferă. Poate încet, încet eliminăm aceste cauze care ne produc aceste supărări"”, a punctat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne