Indicele ROBOR, în aer. Dragnea: Trebuie să aibă loc o discuţie cu BNR şi băncile

Românii care au credite în lei au primit o nouă lovitură: iar a crescut indicele ROBOR. Criticii dau vina pe măsurile luate de Guvernul PSD-ALDE, însă liderul PSD Liviu Dragnea lasă să se înţeleagă că de vină ar fi BNR şi băncile din România.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea susţine că a venit momentul să aibă loc o discuţie cu reprezentanţii Băncii Naţionale şi eventual cu cei ai celorlalte bănci din România pe tema creşterii indicelui ROBOR.

"Trebuie să aibă loc o discuţie. Poate să aibă loc o discuţie, să participăm şi noi, cu conducerea Băncii Naţionale, pentru că este un subiect important. Poate nu numai cu Banca Naţională, poate şi cu reprezentanţii celorlalte bănci. Eu cred că o relaţie corectă cu sistemul bancar este benefică şi o relaţie corectă şi cu Banca Naţională, dar trebuie să fie din ambele sensuri", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Reamintim că indicele ROBOR - rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele - a ajuns luni la 1,71%, cel mai ridicat nivel de anul acesta, reiese din datele publicate de Banca Naţională a României.

Creşterea indicelui va afecta în mod direct preţul împrumuturilor în lei, din moment ce dobânda se calculează în funcţie de ROBOR. Practic, în ultimele trei luni indicele ROBOR s-a dublat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne