Toti detinutii din lagarul de concentrare din Sujiatun sunt practicanti Falun Gong

Intrarea din fata a Lagarului de Concentrare din Sujiatun si o harta a regiunii.
Intrarea din fata a Lagarului de Concentrare din Sujiatun si o harta a regiunii. (The Epoch Times)

Copiilor sau celor mai in varsta li se inlatura cornea pe viu

Ziarul The Epoch Times a luat un nou interviu martorei care a aparut acum cateva zile pentru a dezvalui detalii cu privire la lagarul de concentrare din Sujiatun, nord-estul Chinei. In acest interviu martora a dezvaluit ca fostul ei sot era unul dintre principalii chirurgi ai lagarului de concentrare. Datorita aspectului ingrozitor al extragerii pe viu a organelor si incinerarea corpurilor, martora si familia ei au avut experiente tulburatoare.

Martora a declarat ca fostul ei sot avea un telefon mobil folosit special pentru aceasta sarcina. Indiferent de timp si loc, de indata ce telefonul mobil suna, el mergea sa efectueze o operatie. In timpul celor doi ani de activitate la Sujiatun el a efectuat cateva operatii de inlaturare a corneei pe zi.

Fostul ei sot i-a destainuit ca cei inchisi in lagarul de concentrare din Sujiatun erau cu totii practicanti Falun Gong. Pentru detinutii condamnati la moarte, din alte inchisori, inlaturarea organelor nu putea fi facuta fara documentele si procedurile potrivite. Insa in cazul practicantilor Falun Gong, datorita politicii Partidului Comunist care considera moartea practicantilor drept “sinucidere,” spitalul putea sa detina si sa inlature organe de la ei fara nici o procedura. Fiecare chirurg stia ca erau practicanti Falun Gong. Li s-a spus ca nu era o crima sa faca asa ceva practicantilor Falun Gong, ci ca doctorii “faceau curatenie” pentru Partidul Comunist Chinez. Cei care se aflau pe masa de operatie erau fie mental distrusi fie isi pierdusera cunostinta. Batranii si copiii erau principalele tinte pentru inlaturarea corneelor.

Un cititor din China Continentala a sunat sambata la sediul ziarului The Epoch Times din New York si ne-a spus ca o celebritate in China a avut un transplant de ficat. Ficatul apartinuse unui practicant Falun Gong. Acest cititor a dezvaluit, de asemenea, ca Spitalul General al Armatei si Politiei din Beijing inca stocheaza organe ale practicantilor Falun Gong pentru celebritati si oficiali de rang inalt. El a declarat ca a obtinut aceasta informatie de la ruda acestei celebritati.

Conform unor rapoarte recente de pe web site-ul Minghui, s-ar putea ca lagarul de concentrare din Sujiatun sa nici nu fie singurul lagar de acest gen in China. In anul 2000, politia orasului Sanhe din provincia Hebei si biroul autoritatilor din Sichuan au declarat practicantilor Falun Gong: “Nu ne spuneti numele voastre. Va vom trimite in lagare de concentrare foarte indepartate. Nimeni nu va sti ca sunteti acolo. Exista lagare de concentrare in nord-estul Chinei si Xinjiang.”

Mai jos aveti transcrierea unei conversatii dintre reporterul ziarului Epoch Times si martora:

Epoch Times: Cum a putut lagarul de concentrare din Sujiatun sa ramana atat de secret?

Raspuns: Deoarece cativa oameni impart profitul. Asa ca nu vor spune celorlalti. Stiti, cand practicantii Falun Gong sunt inchisi nu au dreptul la nici un spatiu privat. Toti sunt pusi impreuna. Daca o persoana pleaca la toaleta si vine inapoi, e posibil sa nu mai gaseasca un loc liber. Multi practicanti Falun Gong au fost inchisi intr-o cladire de locuit cu un singur etaj, langa spital. Aceasta cladire a fost demolata in 2003. Noi am banuit ca mai apoi se aflau intr-o incapere subterana secreta. Intr-o camera de zi de tip american incap cu usurinta 100 de persoane. Spitalul nostru este foarte mare. Ei nu vor recunoaste ca a existat vreodata acea cladire. Ar putea spune ca a fost construita pentru muncitorii de la sate sau pentru cei fara casa.

ET: Credeti ca Chi Mingyu, seful spitalului din Sujiatun, a stiut despre acest lucru?

R: Cred ca ar trebui sa stie.

ET: Acesta este un lagar de concentrare situat intr-un loc public?

R: Este semi-public. Toata lumea a auzit de acest spital. Este destul de renumit. Totusi, oamenii care nu au boli de inima sau sange deobicei nu vin la spital. Astfel ca nu este un loc in intregime public.

Sujiatun este un district suburban al Shenyang. Este precum o zona rurala. Nu stiu daca alte spitale din districtul Sujiatun fac aceste lucruri. Personalul din sistemul de sanatate publica se poate roti liber in interiorul sistemului.

Noi am descoperit ca rezervele din spital au crescut dintr-o data. Ne-am intrebat pentru ce vin atat de multi oameni?! Nu ne-a pasat prea mult. De asemenea nu stiam daca Falun Gong era bun sau rau.

ET: Cum ati aflat de inlaturarea de organe pe viu?

R: In timpul Anului Nou Chinezesc din 2003, oamenii s-au vizitat unii pe altii cu aceasta ocazie. Atunci cand discutau vorbeau putin despre un astfel de lucru. Am stiut ca familia mea castiga usor bani dar nu am stiut sursa. Mai tarziu, fostul meu sot mi-a vorbit despre acest lucru.

Fostul meu sot este un chirurg destul de talentat. Multi sefi de spitale l-au chemat sa lucreze in spitalele lor. Cand s-a alaturat spitalului din Sujiatun el era un doctor internist. Foarte curand a fost promovat pe post de chirurg. Incepand cu 2003, am observat ca deseori era tulburat. De exemplu se uita la TV tinand in brate o perna. Cand inchideam televizorul el nici nu observa.

La inceput, fostul meu sot a spus pur si simplu ca vrea sa isi gaseasca o noua slujba. Am fost foarte surprinsa: De ce? Avem o viata atat de buna in Sujiatun. Treptat el inceput sa transpire noaptea si sa aiba cosmaruri. L-am intrebat daca slujba lui era prea stresanta. Deseori avea discutii lungi cu tatal meu. Vroia sa isi schimbe slujba si l-a rugat pe tatal meu sa il ajute. Totusi, dintr-un anumit motiv, nimeni in familie nu l-a ajutat sa isi schimbe slujba.

In cele din urma nu am mai putut suporta acest lucru. L-am intrebat ce se intampla si mi-a marturisit. Un prieten de-al meu a vazut practicanti Falun Gong inchisi in lagarul din Sujiatun. Toata lumea stia ca o multime de practicanti erau trimisi de la inchisorile din Masanjia si Dabei. De mici copii ne-am format un motto: nu intreba nimic daca nu are importanta pentru tine.

ET: Ce fel de operatii a facut fostul dumneavoastra sot?

R: El a executat extragere de cornee. La inceput nu a stiut daca acele persoane si-au dat acordul sau nu. Oamenii aflati pe masa de operatie nu erau constienti. Erau in viata. El a stiut acest lucru dupa ce a operat pe cativa. Cum puteau exista atat de multi oameni ce isi donau corneea? El a marturisit ca persoana care i-a cerut sa faca aceste lucruri i-a spus: “Deja te afli in aceasta barca. Uciderea unei persoane este crima. Uciderea mai multor persoane este de asemenea crima.” Mai tarziu el si-a dat seama ca persoanele erau vii. Insa nu a intrebat unde erau trimise organele si corpurile lor.

In 2003, multe persoane din biroul sanatatii publice stiau de acest lucru. Nu stiau doar membrii familiilor ci chiar si unele persoane din afara.

Fostul meu sot mi-a spus ca pacientii care aveau nevoie de rinichi se aflau in alte spitale. Rinichii erau inlaturati in spitalul din Sujiatun. Nu stia multe despre ce se intampla dupa aceea. Multe corpuri erau trimise la crematoriul din Sujiatun pentru a fi incinerate.

Nu se inlatura doar corneea unei persoane. Este foarte posibil ca de la aceeasi persoana sa fi fost inlaturate mai multe organe diferite. Acest lucru nu este diferit de o crima. Cand chirurgii deviau putin, cutitele lor omorau oameni.

Am divortat din aceasta cauza. Din moment ce el mi-a marturisit aceste lucruri indica faptul ca inca mai are putina constiinta. Daca nu mi-ar fi spus el, n-as fi crezut. Mi-a spus el insusi. Nimeni nu ar fi spus ca el era capabil de asa ceva.

ET: Au existat si alti chirurgi?

R: Exista si alti chirurgi. Fostul meu sot este chirurg pe creier. Sotul meu nu putea extrage rinichi.

ET: Cum ati aflat ca toti cei inchisi in lagarul din Sujiatun sunt practicanti Falun Gong?

R: Toti sunt practicanti Falun Gong. In cazul altor detinuti rudele acestora vin sa intrebe de ei. Doar cand practicantii Falun Gong sunt trimisi aici, familiile lor nu stiu nimic pentru ca nu sunt informate. Inchisorile din Masanjia si Dabei gazduiesc o multime de practicanti Falun Gong. Acum nu mai sunt atat de multi retinuti acolo. Oamenii obisnuiti sunt eliberati. Unde au fost trimisi totusi acei practicanti Falun Gong?

Acei practicanti Falun Gong care au fost inchisi in lagarul din Sujiatun erau cei proveniti din alte lagare, care refuzasera sa semneze scrisoarea prin care acceptau sa nu mai practice niciodata Falun Gong. Multi protestasera prin intermediul grevei foamei. Erau foarte slabiti datorita lipsei mancarii.

Fiecare dintre ei a primit o bucata de hartie. Daca nu mai practicai Falun Gong si iti puneai semnatura pe hartie erai eliberat imediat. Practicantii din lagar nu stiau unde plecau persoanele care semnau hartiile si erau eliberate. Poate credeau ca cei care semnau erau eliberati. Sau poate li s-a spus ca acele persoane erau trimise la spitale pentru tratament. Cei care au fost "eliberati" erau in primul rand batuti pana deveneau inconstienti. Apoi li se injecta un anestezic.

ET: De-a lungul anilor nu a venit nici o ruda pentru a intreba de ei?

R: Intre anii 2001 si 2003, doar un taran a venit sa intrebe daca membri familiei lui sunt inchisi acolo. Totul era secret. Nimeni stia nimic. Cand erau arestati oamenii nu se intocmea nici un document. Nici cand erau eliberati nu se intocmea vreun document.

Persecutia este persecutie. Este impotriva umanitatii. Ca si chinez sunt destul de trista. Chinezii ucid chinezi. Nu este ca si masacrul din Nanjing unde japonezii au invadat China. Aici e vorba de uciderea propriilor nostri oameni. Indiferent ca ei practica sau nu Falun Gong, ei sunt oamenii nostri. Este un lucru foarte brutal.

ET: Cei care au luat parte la asa ceva considera ca au facut un lucru gresit?

R: Intre viata si bani, unii oameni aleg banii. Dupa ce am aflat acest lucru i-am spus fostului meu sot: “Intreaga ta viata este ruinata. Nu vei mai fi capabil sa manuiesti bisturiul. Cand vei executa o operatie iti vei aduce aminte ce ai facut in trecut.” Eu nu sunt un chirurg. Chiar si asa, oricand vorbesc despre acest lucru tremur si mi-e teama.

Eu nu practic Falun Gong si nu sunt atat de nobila. Nu am venit in Statele Unite pentru a expune acest lucru lumii. Un prieten mi-a spus sa vin aici pentru a-mi reveni. Mi-a spus ca America este o tara care sustine drepturile omului. Este o tara libera.

Acum expunem aceste lucruri lumii. Cel putin o parte dintre oamenii de acolo pot inca supravietui. Expunerea acestor fapte va impiedica continuarea acestor actiuni malefice. Cei care au citit aceste stiri si au rude care lipsesc ar trebui ca impreuna sa ceara o explicatie de la agentiile guvernamentale in domeniu. Cand oamenii dispar, ei sunt fie morti, fie nebuni. Altfel ar gasi o cale de a transmite un mesaj acasa.

Ziarul Shenyang Morning News a raportat pe data de 11 martie ca un satean a fost incinerat fara semnatura familiei. Persoana este deja incinerata. E posibil ca organele sale sa fi fost deja inlaturate.

Introducere scurta a lagarului de concentrare din Sujiatun

Sujiatun este unul dintre cele noua districte ale orasului Shenyang. Este situat la 15 km sud de Shenyang. Lagarul de Concentrare din Sujiatun este de asemenea denumit Centrul National de Tratament al Trombozei prin Medicina Traditionala Chineza (TCM). Adresa este strada Xuesong numarul 49, districtul Sujiatun, orasul Shenyang, provincia Liaoning, China. A fost construit in 1998.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe