Organe extrase de la prizonierii aflati in viata, in China

Dizidentul chinez Harry Wu (dreapta) o saluta pe Presedinta Subcomitetului de Operatiuni Internationale si Drepturilor Omului, Ileane Ros-Lehtinen (stanga) la Capitol Hill, 27 iunie 2001. Comitetul a auzit despre cazuri de violare a drepturilor omului si comert ilegala cu organe umane de catre guvernul chinez.
Dizidentul chinez Harry Wu (dreapta) o saluta pe Presedinta Subcomitetului de Operatiuni Internationale si Drepturilor Omului, Ileane Ros-Lehtinen (stanga) la Capitol Hill, 27 iunie 2001. Comitetul a auzit despre cazuri de violare a drepturilor omului si comert ilegala cu organe umane de catre guvernul chinez. (STEPHEN JAFFE / AFP / Getty Images)

Stiri despre inlaturarea de organe in lagarul de concentrare Sujiatun au fost anuntate la seminarul din 11 martie despre cele Noua Comentarii prezentat de catre editia din Australia a ziarului The Epoch Times. Dupa prezentare, publicul a reactionat la stirile socante. Bineinteles, au existat persoane care s-au indoit de credibilitatea raportului si discutia s-a concentrat pe situatia din lagarul Sujiatun. Un membru al audientei a confirmat ca Partidul Comunist Chinez (PCC) a extras organe din prizonierii aflati in viata.

Yuan Hong a declarat ca el personal a stiut despre faptul ca PCC lua organe de la prizonieri.

Inainte sa vina in Australia, Yuan a lucrat la un spital Shenyang. La scurt timp dupa sosirea sa in Australia, a citit intr-un ziar despre cazul unui doctor de la Spitalul Politiei din Tianjin care a dezvaluit in Statele Unite ca PCC vinde organe. Diplomatii regimului comunist chinez au negat acuzatiile.

Totusi, conform lui Yuan, “In China, multi din personalul medical stiu ca se vind organe si ca multe din organele vindute sunt recoltate de la detinuti. Doar cand am parasit tara am aflat ca acest lucru era imoral si ca era o incalcare a drepturilor detinutilor. In China, desi nu erau discutii intre colegi, toata lumea stia despre asta. Si mai rau este ca nimeni nu s-a gandit ca era o problema.

“Eram doctor la acea vreme. Desi nu am participat la operatii de transplant de organe, unii dintre colegii mei au facut-o. Intotdeauna cand ii vedeam ca se schimba intr-o uniforma multicolorata (imbracati ca soldatii pentru ocazie), stiam ca merg la locul de executie pentru a lua organele detinutilor.

“Spitalele in China la acea vreme erau evaluate. De exemplu, pentru ca spitalul sa ne numere printre spitalele de varf, trebuia sa execute unele operatii sofisticate de transplant: transplanturi de cornee, operatii de piele, transplanturi de rinichi. Trebuie sa mai stiti ca in mod normal oamenii nu isi doneaza organele. Pentru a face un transplant de rinichi, spitalul trebuie sa mituiasca Biroul de Justitie pentru a primi privilegiul special de a fi informat cand un prizonier urma sa fie executat.

“Organele proveneau de la toti prizonierii; toata lumea stia asta. Procedura de obtinere a organelor era in mod normal urmatoarea: atunci cand un doctor sau o asistenta erau informati, se mergea la locul executiei imediat. Spitalul ducea pacientul in camera de operatie in asteptarea organului. De indata ce glontul era tras, spitalul incepea operatia de inlaturare a organului bolnav al pacientului. In acelasi timp, corpul prizonierului urma sa fie mutat intr-o ambulanta pentru a i se inlatura organele.

“Calaii erau constienti ca organele prizonierilor urmau sa fie inlaturate; prin urmare nu ii omorau dintr-un singur glont. Conform colegilor mei, extragerea organelor ia ceva timp. Daca prizonierul moare prea devreme, sangele nu va mai circula si organele extrase nu vor mai fi de folos. Prin urmare cand prizonierul este in ambulanta, doctorii incep sa ii scoata organele in timp ce este inca in viata. Cand organele sunt extrase, prizonierul inca sangereaza. Organele sunt apoi pastrate in containere speciale si duse la locul operatiei.

“In mod normal, membrii familiei prizonierilor executati sunt informati si li se spune sa ridice cadavrul. Dar in cazul prizonierilor ale caror organe vor fi inlaturate, membrii familiei nu sunt informati imediat, ci numai dupa ce corpul este incinerat.

“Relatiile dintre chinezi sunt reci. Sub indoctrinarea culturii Partidului Comunist, oamenii nu mai au nici un gand. Spiritele lor sunt ametite. Ei pur si simplu nu stiu ca acest lucru este o violare a drepturilor umane si reprezinta o incalcare a valorilor morale umane. Am ajuns sa inteleg cat de teribil este acest lucru dupa ce am parasit tara. Prin urmare, cred in autenticitatea raportului facut de ziarul The Epoch Times cu privire la vanzarea in Lagarul de Concentrare Sujiatun a organelor practicantilor Falun Gong.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe