Tatăl lui Ionuţ Anghel, amendat pentru injurii la adresa iubitorilor de animale

Poliţia intervenind pentru a-l opri pe Valentin Anghel.
Poliţia intervenind pentru a-l opri pe Valentin Anghel. (Martor la incindent)
Loredana Diacu
07.09.2015

Valentin Anghel, tatăl lui Ionuţ, copilul omorât de câini în urmă cu 2 ani în zona Parcului Tei din Capitală, a avut, duminică seară, o altercaţie cu iubitorii de animale care veniseră în faţă la TNB să-şi exprime bucuria faţă de arestarea primarului Sorin Oprescu.

Din relatările martorilor, Valentin Anghel a lovit cu piciorul un câine chow-chow care era în trecere cu stăpâna lui în zona parcului de la TNB. Aceasta a sunat la 112, cerând un echipaj de intervenţie. Nemulţumit doar cu lovitura aplicată câinelui, Anghel s-a dus în zona unde începuseră să se strângă iubitorii de animale şi a început să le facă poze cu telefonul.

Unul dintre cei fotografiaţi, şi-a pus mâna în faţa pentru a nu mai fi fotografiat, iar Valentin Anghel l-ar fi lovit în acel moment cu pumnul. Echipajul de poliţie ajunsese deja la faţa locului în urma apelului la 112 şi cu greu ar fi reuşit să-l oprească de a se mai manifesta violent, acesta devenind şi mai agitat în prezenţa poliţiei. În final, poliţiştii l-au condus la Secţia 1 de Poliţie, împreună cu 2 martori la incident, mai relatează martorii.

Poliţia Capitalei a confirmat pentru Epoch Times că Valentin Anghel a primit, duminică, un avertisment, în temeiul legii 61/1991 pentru adresare de injurii şi expresii jignitoare. Nicio persoană nu a depus plângere pentru lovituri, a declarat Andra Stanciu, ofiţer de presă în cadrul Poliţiei Capitalei.

Reamintim că Ionuţ Anghel a murit la 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini, în apropierea Parcului Tei, pe un teren proprietate privată. După moartea lui Ionuţ Anghel, Parlamentul a adoptat o lege care permite eutanasierea câinilor vagabonzi iar exterminarea acestora a devenit una din priorităţile majore ale autorităţilor locale. În timp ce autorităţile pretind că ridicarea câinilor de pe străzi şi uciderea lor după o scurtă perioadă de "găzduire" în adăposturi se face pentru siguranţa cetăţenilor, activiştii pentru drepturile animalelor susţin că maidanezii au fost transformaţi într-o afacere cu multe zero-uri iar hingherii îşi depăşesc de multe ori atribuţiile, ridicând adesea inclusiv câini paşnici şi cu stăpân.
De altfel, iubitorii de animale s-au strâns duminică la TNB, pentru a celebra arestarea lui Oprescu, în al cărui mandat hingherii au omorât mii de câini.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor