Yes! WE CARE! Protest internaţional împotriva uciderii în masă a câinilor comunitari din România

Yes! WE CARE!Protest internaţional împotriva uciderii în masă a câinilor comunitari din România.
Yes! WE CARE!Protest internaţional împotriva uciderii în masă a câinilor comunitari din România. (Facebook)

Yes! WE CARE! protestul internaţional organizat în marile oraşe din Europa, împotriva uciderii în masă a câinilor comunitari, a ajuns la ediţia a patra şi va avea loc în ziua de 16 mai, începând cu ora 13:30 în Bucureşti şi ora 15:00 în Constanţa. Protestul se desfăşoară în 27 de oraşe din Europa şi a ajuns la a patra ediţie.

Anul trecut evenimentul l-a avut invitat pe europarlamentarul Stefan B. Eck, membru al Tierschutzpartei Germania (Partidul pentru Oameni, Animale şi Natură) şi cunoscut activist pentru drepturile animalelor, precum şi alţi activişti din diferite ţări europene.

Anul acesta deputatul independent Remus Cernea îi va întoarce vizita, şi va participa alături de europarlamentar la manifestarea care va avea loc la Frankfurt.

Vă prezentăm comunicatul de presă al organizatorilor protestului-marş de la Bucureşti:

"Sâmbătă, 16 mai, începând cu ora 13:30, va avea loc un marş al activiştilor pentru protecţia animalelor împotriva uciderii în masă a câinilor fără stăpân şi fraudării banilor publici de către autorităţile locale.

Tematica va fi „Crima, imaginea României în lume!”

Manifestarea de la Bucureşti face parte din protestul internaţional Yes, WE CARE!, ajuns deja la a 4 a ediţie şi care se va desfăşura în 16 mai în 27 de oraşe ale lumii.

Între orele 13:30 şi 14:30, protestatarii se vor întâlni în Piaţa Victoriei. La ora 14:30 vor porni pe bulevardele Lascăr Catargiu şi Magheru spre Universitate (zona Fântâni), unde se va continua acţiunea cu un protest până la ora 16:30.

Activiştii pentru protecţia şi bunăstarea animalelor vor să atragă atenţia cetăţenilor şi a autorităţilor asupra nemulţumirii lor legate de:

- modul barbar şi complet lipsit de etică al autorităţilor locale de a gestiona problema câinilor fără stăpân, prin uciderea în masă a sute de mii de animale în decursul unui an de zile, ceea ce contravine nu numai normelor de bunăstare a animalelor aplicate în toate ţările civilizate, ci şi drepturilor fundamentale ale cetăţenilor care se opun acestor barbarii;

- deturnarea, de către autorităţile locale, a zeci de milioane de euro din bani publici, prin pomparea lor în firme private de casă;

- modul barbar, abuziv şi ilegal în care sunt capturaţi şi ucişi câinii fără stăpân;

- modul în care ecarisajele A.S.P.A., instituţia din subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti, gestionează câinii pe care îi capturează – lipsa personalului medical calificat la preluarea câinilor, maltratarea şi neacordarea de ajutor medical, condiţiile insalubre, supraaglomerarea adăposturilor şi înfometarea câinilor, uciderea câinilor cu substanţe interzise;

- încălcarea hotărârilor judecătoreşti a doua curţi de apel din România, care interzic capturarea şi gestionarea câinilor fără stăpân prin intermediul firmelor private;

- perpetuarea fenomenului abandonului şi, în consecinţă, perpetuarea mecanismului crimei şi al furtului de bani publici;

- lipsa campaniilor de informare, lipsa de încurajare a adopţiilor şi a sterilizărilor de către primării

- lipsa de transparenţă în cheltuirea banilor publici.

Vă aşteptăm în număr cât mai mare să vă alăturaţi nouă împotriva cruzimii, a minciunii şi a furtului banului public!

Dr. Ioana Rosenberg – purtător de cuvânt Mişcarea Dreptate pentru Animale

Tel.0753.094.382

Med. vet. Rudolf Hofmann – reprezentant Dog Rescue România

Dna Andra Dădău – purtător de cuvânt Grupul Social pentru Apărarea Drepturilor Animalelor

Tel. 0722.862.869

Dl Marius Chircă – reprezentant Asociaţia pentru Protecţia Animalelor „Kola Kariola”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.