Protest la Salzburg. Preşedintelui Iohannis i s-a cerut să oprească eutanasierea câinilor vagabonzi

Protest împotriva eutanasierii câinilor vagabonzi la Salzburg, cu ocazia vizitei preşedintelui Iohannis, 26 iulie 2015
Protest împotriva eutanasierii câinilor vagabonzi la Salzburg, cu ocazia vizitei preşedintelui Iohannis, 26 iulie 2015 (RespekTiere)

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Austria a fost marcată de un moment neplăcut, relatează B1 TV. Potrivit sursei citate, Iohannis a fost întâmpinat de manifestanţi deghizaţi în câini la Festivalul de la Salzburg.

Revoltaţi de uciderea în masă a câinilor vagabonzi din România, activiştii austrieci pentru drepturile animalelor au protestat faţă de uciderea câinilor vagabonzi din România.

Manifestanţii, având steaguri ale României pătate cu vopsea roşie şi purtând pe faţă măşti înfăţişând figuri canine şi chipul morţii, tinerii au afişat pancarte prin care se cerea stoparea eutanasierii câinilor.

"Domnule preşedinte, vă rugăm salvaţi câinii din ţara dumneavoastră!", scria pe o pancartă a activiştilor.

Manifestaţia, organizată de asociaţia pentru drepturile animalelor RespekTiere, s-a derulat fără incidente.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit duminică, la Salzburg, cu omologul său austriac, Heinz Fischer. Întrevederea a avut loc cu ocazia participării preşedintelui la deschiderea oficială a Festivalului de la Salzburg, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis.

Reamintim în context că, în toamna lui 2013, sub imperiul emoţiilor generate de moartea lui Ionuţ Anghel, un băieţel de 4 ani ucis de câini, Parlamentul a votat o lege care permite eutanasierea câinilor vagabonzi. În timp ce autorităţile susţin că ridicarea câinilor de pe străzi şi uciderea lor după o scurtă perioadă de "găzduire" în adăposturi se face pentru siguranţa cetăţenilor, activiştii pentru drepturile animalelor afirmă că maidanezii au fost transformaţi într-o afacere cu multe zero-uri iar hingherii îşi depăşesc de multe ori atribuţiile, ridicând adesea inclusiv câini paşnici şi cu stăpân.

Mai mult, câinii sunt înfometaţi şi chinuiţi îngrozitor în adăposturi, după cum arată numeroase fotografii şi filme încărcate pe internet de activişti. Suferinţele câinilor din România au impresionat activişti din numeroase ţări ale lumii, aceştia cerând, în repetate rânduri, ca maidanezii să nu mai fie eutanasiaţi şi trataţi cu cruzime.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne