Tarom "în aer". Membrii Consiliului de Administraţie au demisionat în bloc

Avion al companiei romane Tarom
Avion al companiei romane Tarom (www.tarom.ro)

Toţi membrii Consiliului de Administraţie al Tarom au demisionat miercuri, au declarat pentru gândul.info surse din Tarom, adăugând că mandatul CA al Tarom era unul provizoriu.

"Potrivit Legii 109/2011, a fost convocat un nou Consiliu de Administraţie, ca urmare a deciziei membrilor CA de a demisiona", au precizat pentru gândul sursele din Tarom.

Potrivit preşedintelui demisionar al CA Tarom, Gabriel Dumitraşcu, înainte de demisie membrii CA au decis aprobarea unei noi organigrame, care prevede înfiinţarea unui post de director general adjunct, care va prelua o parte din atribuţiile actualului director general, Christian Heinzmann. Potrivit Hotnews, practic, Heinzmann este pus în situaţia de a renunţa la anumite prerogative, după ce salariul i-a fost redus de la 23.000 euro la 5.000 euro.

Dumitraşcu a mai declarat pentru Hotnews că bugetul pe 2015 prevede o pierdere de 9 milioane lei, faţă de 120 milioane lei în 2014. "Dacă preţul petrolului se va menţine la nivelul actual, am putea trece chiar şi pe un uşor profit", a afirmat Dumitraşcu, precizând că membrii CA nu au fost în niciun fel forţaţi de Ministerul Transporturilor sau Guvern să-şi dea demisia.

La rândul său, directorul general al companiei aeriene, belgianul Christian Heinzmann, a declarat pentru Mediafax că membrii CA şi-au dat demisia după ce Ministerul Transporturilor a stabilit componenţa noului Consiliu de Administraţie.

Consiliul de Administraţie al Tarom este condus, din mai 2014, de fostul şef al Direcţiei de privatizare din Departamentul pentru Energie Gabriel Dumitraşcu, iar ceilalţi administratori erau Dante Stein, Toma-Dorin Cîmpeanu, Dan Andrei şi Anişoara Cornilă.

Potrivit evz.ro, situaţia a devenit tensionată pentru membrii Consiliului de Administraţie Tarom după ce , în urmă cu câteva zile, mai mulţi piloţi au scris un memoriu către conducere în care vorbesc despre jaful din companie.

"În ultimele 12 luni am văzut plecând pentru slujbe mai bune unii dintre cei mai buni piloţi ai noştri, piloţi şi însoţitori de bord zburând zilnic cu uniforme incomplete, vechi de cinci ani, am văzut întreţinerea defectuoasă a aeronavelor, (...) marketing ca în anii '70, incompetent să umple avioanele pe care le deţinem”, se arată în scrisoarea piloţilor către managerul TAROM.

Mai reamintim în context că, în ultimii doi ani, fiecare nou ministru al Transporturilor şi-a făcut un punct de glorie din a schimba şi Consiliul de Administraţie al Tarom, managementul companiei aeriene fiind schimbat de trei ori.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.