Dan Şova a demisionat din fruntea Ministerului de Transporturi. Ghiciţi motivul (video)

Audierea în comisiile parlamentare a miniştrilor propuşi spre validare. În imagine, Dan Şova, Ministrul Transporturilor
Audierea în comisiile parlamentare a miniştrilor propuşi spre validare. În imagine, Dan Şova, Ministrul Transporturilor (Epoch Times România)

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, şi-a anunţat marţi, în mod oficial, intenţia de a demisiona din fruntea ministerului pe care îl conduce, pentru a se dedica 100%, campaniei electorale a PSD pentru preşedinţia ţării.

"Cred că până pe 16 noiembrie cel mai important obiectiv ar trebui să fie alegerea preşedintelui, restul trecând în plan secund.", a declarat Şova, afirmând că va face tot ce îi stă în putinţă "pentru a aduce la Cotroceni "un om tânăr, un camarad."

Şova, ale cărui iniţiative de demitere a managementului unor marilor companii de stat precum CFR Marfă, Tarom etc. ar fi fost, conform lui Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, unul dintre motivele pentru care delegaţia FMI a plecat din România fără un raport de evaluare a acordului, a afirmat că unicul motiv al demisiei sale este dorinţa de a fi "în prima linie a bătăliei pentru preşedinţia României."

"Cred că aceste alegeri sunt decisive pentru cum va arăta România în următorii 10 ani." a afirmat Şova, declarând că face parte din generaţia de lideri PSD tineri, care au curaj să se opună până la capăt regimului Băsescu.

Şova a precizat că l-a informat pe Victor Ponta despre decizia sa şi a reiterat că următoarele 4 luni se va dedica integral "acestui obiectiv fundamental, acela de a câştiga alegerile prezidenţiale."