Percheziţii DNA la Ministerul Transporturilor

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Procurorii DNA efectuează, marţi dimineaţă, percheziţii la 19 locaţii din Bucureşti, printre care şi la sediul Ministerului Transportului. Potrivit unor surse citate de B1TV, fostul director al CFR Călători, Valentin Dorobanţu, ar fi luat mită şi ar fi săvârşit infracţiunea de trafic de influenţă. Prejudiciul în acest dosar s-ar ridica la aproape 5 milioane de euro.

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în domeniul transportului feroviar privat de călători şi subvenţiilor, comise în perioada 2008 - 2013".

În cursul zilei de 18 februarie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 19 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Braşov şi Ilfov, din care două sunt la sediile unor instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, se arată într-un comunicat al DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.