SUA: 11 morţi într-un atac armat la o sinagogă din Pittsburg

Sinagoga Tree of Life Congregation din Pittsburg, SUA
Sinagoga Tree of Life Congregation din Pittsburg, SUA (Captură Foto)

Poliţia din Statele Unite a declarat că un suspect se află în custodie după un atac armat ce s-a soldat sâmbătă cu “mai multe victime” la o sinagogă din oraşul american Pittsburg.

Potrivit autorităţilor locale, 11 persoane au murit în timpul incidentului.

Printre victime se află şi trei poliţişti împuşcaţi în atacul de la sinagoga Tree of Life Congregation în cartierul Squirrel Hill din Pittsburg, a precizat RFE/RL.

Ulterior, autorităţile au anunţat că suspectul se numeşte Robert Bowers, în vârstă de 46 de ani, împotriva căruia au fost formulate 29 capete de acuzare.

Poliţia a declarat că Bowers, înarmat cu o puşcă semiautomată şi trei pistoale, a intrat în sinagogă în dimineaţa zilei de sâmbătă şi a strigat “Toţi evreii trebuie să moară” şi a deschis focul.

Procurorii au afirmat sâmbătă că printre capetele de acuzare se numără folosirea unei arme de foc pentru a ucide şi obstrucţionarea exercitării credinţelor religioase.

Procurorul general Jeff Sessions a afirmat că vor fi formulate şi acuzaţii privind comiterea de crime pe bază de ură, care ar putea duce la pedeapsa cu moartea.

Preşedintele american Donald Trump a condamnat atacul, descriiindu-l ca fiind un act de “ură”.

Întrebat de un reporter în legătură cu controlul armelor, Trump a sugerat că un paznic înarmat în interiorul sinagogii ar fi putut să oprească suspectul. De asemenea, preşedintele american a mai afirmat că astfel de atacatori ar trebui să primească pedeapsa capitală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe