Câţiva răniţi într-un atac cu armă albă într-un autobuz din Germania

Poliţişti şi pompieri la faţa locului atacului din Lubeck, Germania, 20 iulie 2018.
Poliţişti şi pompieri la faţa locului atacului din Lubeck, Germania, 20 iulie 2018. (Captură Foto)

Poliţia a declarat că cel puţin 14 persoane au fost rănite vineri în oraşul Lübeck, din nordul Germaniei, într-un atac comis cu un cuţit într-un autobuz.

Potrivit poliţiei din landul Schleswig-Holstein, suspectul, un cetăţean german de origine iraniană, a ajuns deja în custodia autorităţilor după ce, iniţial, a fost imobilizat de pasagerii autobuzului.

Conform informaţiilor apărute în presă, majoritatea persoanelor rănite au suferit răni uşoare şi au fost tratate la faţa locului, în timp ce două au fost transportate la spital în stare gravă.

În momentul atacului, în autobuz se aflau aproximativ 70 de persoane, potrivit Deutsche Welle.

Martorii au declarat ziarului Lübecker Nachrichten că atacul a avut loc în cartierul Kücknitz într-un autobuz public, aflat în drum spre zona Travemünde, situată pe litoralul Mării Nordului. Atacatorul şi-a lăsat rucsacul să cadă jos şi apoi şi-a scos arma. Şoferul a oprit autobuzul şi apoi a fost lovit de suspect. Unii pasageri au intervenit ulterior pentru a-l opri pe atacator.

Unul dintre martori, care locuieşte pe strada unde a fost oprit autobuzul, a susţinut că atacatorul avea asupra sa un cuţit de bucătărie.

Zona din jurul autobuzului a fost izolată de poliţie vineri după-amiază, dar autorităţile nu au confirmat încă motivul suspectului.

Într-un mesaj postat pe Twitter, poliţia a precizat că atacatorul este un cetăţean german în vârstă de 34 de ani din Luebeck. „În prezent nu există indicii că bărbatul a fost radicalizat politic şi nu există semne ale unui trecut terorist”.

Poliţia a clarificat ulterior că suspectul este un cetăţean german născut în Iran, dar care a locuit în Germania mult timp.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe