SRJ MediaSind demarează o campanie de "demascare" a ilegalităţilor din TVR

Nemulţumiţi de modul în care sunt cheltuiţi banii la TVR - instituţie care, deşi în pragul falimentului, şi-a permis să risipească bani pe case de avocatură şi să achiziţioneze maşini- SRJ MediaSind cere socoteală managementului instituţiei.
MediaSind.
MediaSind. (reportervirtual.ro)

Pe fundalul situaţiei grave în care se zbate Televiziunea Naţională, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind acuză chetuieli discreţionare şi supradimenionate la TVR, anunţând că a demarat o campanie de "demascare" a ilegalităţilor de la postul naţional de televiziune.

"Având în vedere situaţia gravă în care se află Societatea Română de Televiziune - SRTV, din cauza managementului din ultimii ani, submediocru şi, în multe cazuri, chiar fraudulos, având în vedere declaraţiile iresponsabile ale directorului general interimar, Irina Radu, referitoare la viitorul instituţiei, având în vedere politica de dezbinare a salariaţilor, promovată de acelaşi director general interimar în urma obţinerii în justiţie, de către salariaţi, ale unor drepturi băneşti legitime, având în vedere risipirea bugetului instituţiei pe cheltuieli nejustificate, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind va demasca ilegalităţile din TVR", anunţă MediaSind, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Reprezentanţii sindicatului mai precizează că, pentru a putea să ofere publicului informaţii exacte despre modul în care au fost cheltuiţi banii plătiţi prin taxa radio tv, au solicitat, în data de 17.02.2016, conducerii SRTV să răspundă, în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, la următoarele întrebări:

"1. Ce sume a cheltuit administraţia SRTV pentru achiziţionarea a 140 de autoturisme, în urma contractului încheiat cu BCR leasing?

2. Cum au fost repartizate aceste autoturisme, având în vedere faptul că societatea are aproximativ 60 de conducători auto angajaţi?

3. Care au fost funcţiile de conducere ce au beneficiat de aceste autoturisme şi care au fost criteriile după care au fost repartizate?

4. Cum au fost decontate cheltuielile privind carburanţii necesari pentru funcţionarea autovehiculelor primite în administrare de unii salariaţi?

5. Ce sume a cheltuit SRTv în perioada 2012 – până în prezent pe contracte de asistenţă juridică?

6. Care sunt casele de avocatură cu care SRTv a încheiat contracte de asistenţă juridică, în perioada 2012 – până în prezent?

7. Care au fost sumele cheltuite de SRTv cu fiecare casă de avocatură, în parte, în perioada 2012 – până în prezent?

8. Care au fost cheltuielile totale ale SRTv, în perioada 2012 – până în prezent, cu salarizarea personalului propriu de specialitate juridică?

9. Care au fost cheltuielile SRTv cu terţii, persoane fizice sau juridice, pentru domeniul de specialitate juridic, în perioada 2012 – până în prezent, altele decât case de avocatură?

10. Tranzacţia încheiată de conducerea SRTV cu dl. Marian Traian Drumcea privind reangajarea acestuia, fără concurs, la Serviciul Juridic şi apoi numirea acestuia în funcţia de director al Departamentului juridic al SRTv.

11. Sentinţa judecătorească şi Încheierea Tribunalului Bucureşti, secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, Dosar 25660/3/2013 de respingere a cererii SRTv şi Marian Traian Drumcea de a se lua act de această tranzacţie.

12. Expunerea de motive, Nota de fundamentare inclusiv anexe, Avizele Consiliului Director, Hotărârile Consiliului de Administraţie şi Ordinul PDG privind reangajarea, transformarea Serviciului juridic în departament şi numirea dlui. Marian Traian Drumcea în funcţia de director al Departamentului juridic."

SRJ MediaSind precizează că răspunsurile pe care le aşteaptă din partea administraţiei SRTv sunt extrem de importante pentru întreaga societate românească, pentru că ele pot confirma sau infirma suspiciunile şi sesizările salariaţilor privind comiterea unor abuzuri şi infracţiuni în această importantă instituţie publică.

Nu în ultimul rând, SRJ MediaSind cere sprijinul instituţiilor abilitate de lege să facă lumină în TVR, prin cercetarea eventualelor fapte de corupţie sesizate de-a lungul timpului şi faţă de care au manifestat până acum o prea mare timiditate.

De asemenea, SRJ MediaSind, în numele membrilor săi afiliaţi din Televiziunea Naţională, reiterează apelul adresat Parlamentului în data de 17 februarie 2016 (amănunte aici) privind demiterea actualului director general interimar, Irina Radu, şi promovarea în regim de urgenţă a unei noi legi de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTv care să creeze premisele depolitizării instituţiilor publice de radio şi televiziune.