Autoritatea Naţională pentru Turism primeşte 2 milioane de euro de la buget

Castelul Peleş
Castelul Peleş (Epoch Times România)

Autoritatea Naţională pentru Turism va primi 2 milioane de euro de la buget în 2016 pentru promovarea brandului românesc şi atragerea de turişti la noi în ţară.

Aceşti bani vor fi alocaţi pentru participarea României la târgurile de turism internaţionale, aducerea în ţară a unor jurnalişti străini care să viziteze plaiurile româneşti pentru a le promova ulterior în statele lor şi pentru refacerea site-ului www.românia.travel, a subliniat directorul Direcţiei de Management Brand din cadrul Autorităţii pentru Turism, Raluca Anghel.

Anghel a mai precizat că, pentru o campanie mai deosebită, care îşi propune să aşeze România pe harta destinaţiilor de vacanţă de excelenţă din lume, va cere alţi bani de la Guvern.

"Putem să atragem un număr impresionant de turişti în Transilvania. Am creat un grup de lucru cu toate asociaţiile de turism din Transilvania, cu toate primăriile şi consiliile judeţene, pentru a face un plan comun de acţiune. Următorul pas este că pentru prezenţa noastră la fiecare târg internaţional am dedicat un spaţiu special Transilvaniei. Târgul de Turism al României va fi focusat atât pe Transilvania cât şi pe Ambasadorii Turismului Românesc. (...) Intenţionăm să stabilim nişte obiective clare de promovare, care să fie centre de atragere a acestor zone, cu care să se asocieze şi Autoritatea. Scopul nostru este identificăm nişte locuri, destinaţii din Transilvania şi să le punem clar pe hartă şi să facem nişte pachete speciale pentru turişti", a declarat Raluca Anghel.

Reprezentanta Autorităţii pentru Turism a atins şi subiectul celebrei frunzuliţe pentru care Elena Udrea a plătit bani grei, declarând că nu va renunţa la ea.

"Ar fi păcat să nu mai avem frunza, după ce s-au investit atâţia bani în crearea acestui brand. Vom promova în continuare brandul românesc, care înseamnă mult mai mult decât frunza. În acest an nu vom avea spoturi televizate, pentru că a fost o campanie cu fonduri europene care s-a finalizat anul trecut. Sperăm să avem o campanie virală în online. Trebuie să dăm online-ului ce este al online-ului în 2016, vrem campanii pe online, refacem site-ul", a precizat Anghel.

Reamintim, în context că, recent, eurodeputatul Siegfried Mureşean a cerut demisia conducerii Autorităţii Naţionale de Turism şi o anchetă în cazul participării României la târgul de turism de la Zurich, participare pe care politicianul a catalogat-o drept dezamăgitoare. Potrivit europarlamentarului, România s-a făcut de ruşine cu un stand mic, 10 pliante şi 2 manechine hidoase îmbrăcate în imitaţii de costume populare.

"Dezamăgitor! Zilele acesta are loc unul dintre cele mai mari târguri de turism din Europa, târgul din Elveţia, şi România s-a prezentat jenant. Un stand mic, care pe mine, ca potenţial client nu m-ar convinge, nu m-ar atrage în niciun caz", a declarat Siegfried Mureşan pentru TVR.

În replică, reprezentanţii ANT susţin că standul, care a avut zilnic 600 de vizitatori, a fost un succes, iar costumele populare sunt autentice, din Mărginimea Sibiului şi Oltenia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne