România, la târgul internaţional de la Zurich: "10 pliante şi 2 manechine hidoase!"

România a avut o participare lamentabilă la unul dintre cele mai importante târguri internaţionale de turism, acuză eurodeputatul Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Eurodeputatul Siegfried Mureşean cere demisia conducerii Autorităţii Naţionale de Turism şi o anchetă în cazul participării României la târgul de turism de la Zurich, participare pe care politicianul a catalogat-o drept dezamăgitoare, informează TVR.ro.

"Dezamăgitor! Zilele acesta are loc unul dintre cele mai mari târguri de turism din Europa, târgul din Elveţia, şi România s-a prezentat jenant. Un stand mic, care pe mine, ca potenţial client nu m-ar convinge, nu m-ar atrage în niciun caz.", a declarat Siegfried Mureşan pentru TVR.

Potrivit eruroparlamentarului, România s-a făcut de ruşine cu un stand mic, 10 pliante şi 2 manechine hidoase îmbrăcate în imitaţii de costume populare.

În replică, reprezentanţii ANT susţin că standul, care a avut zilnic 600 de vizitatori, a fost un succes, iar costumele populare sunt autentice, din Mărginimea Sibiului şi Oltenia.

"Eu nu pot să admit că a fost prost organizat atâta vreme cât am acolo stand, imagini cu România, tur-operatori români, reprezentantul României care îşi cunoaşte ţara şi ştie să vorbească, să o promoveze, atâta vreme cât acolo am parte din tradiţiile româneşti prin costumele populare.!", a declarat Raluca Anghel, director în cadrul ANT.

Organizarea standului României de la Zurich a costat peste 18 mii de franci elveţieni.

Reamintim că acesta nu este primul scandal legat de participarea României la târguri internaţionale de prestigiu. Unul dintre cele mai răsunătoare scandaluri privind modul în care este reprezentată ţară peste hotare a avut loc în 2013, când potrivit Gândul, România s-a prezentat la târgul de carte din Frankfurt, "în capot şi în şlapi."

Standul României a fost descris pentru gândul de agenţi literari, editori şi scriitori români prezenţi la târgul care s-a desfăşurat în perioada 9-13 octombrie, drept "mizerabil", "ruşinos", "urât" ori "o dezamăgire". Poetul Nicolae Prelipceanu a susţinut că a fost nevoit să vină de acasă cu un afiş de promovare improvizat pe care l-a amplasat la stand. Mihai Mitrică, reprezentant al editorilor, susţine că numele României nu era vizibil pentru vizitatori. Iar agentul literar Simona Kessler a considerat că ţara noastră s-a prezentat la evenimentul literar al anului "în capot şi şlapi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură