"Şoc şi groază la Balul Saşilor!" Şeful cancelariei prezidenţiale "prins" la masă cu...

Balul saşilor
Balul saşilor (Grigore Cartianu)

Dan Mihalache a intrat din nou în gura presei. De această dată, Mihalache a fost prins nu dormind, ci împărţind masa cu Mihai Gâdea la Balul Saşilor, unde cel din urmă nu fusese invitat.

Prezenţa şefului cancelariei prezidenţiale alături de Gâdea la eveniment a stârnit indignare, în condiţiile în care pentru mulţi dintre românii din diaspora, Gâdea reprezintă un simbol al dezinformării, mai ales după ce în acele zile de noiembrie când ei stăteau la cozi uriaşe pentru a vota, Antena 3 prezenta telespectatorilor din ţară secţii de votare goale.

Redăm postarea lui Cartianu:

"Şoc şi groază la Balul Saşilor, desfăşurat sâmbătă seară în restaurantul Hofbräukeller din München!

Cei 300 de participanţi, majoritatea membri ai Asociaţiei Saşilor din Transilvania, emigranţi în Germania de Vest înainte de 1989, au descoperit la o masă două personaje nedorite: Dan Mihalache şi Mihai Gâdea.

Şeful Administraţiei Prezidenţiale a fost trimisul lui Klaus Iohannis la sărbătoarea saşilor ardeleni din Bavaria. Este însă neclar cum a ajuns acolo directorul Antenei 3: pe cont propriu sau invitat de Mihalache, în delegaţia Administraţiei Prezidenţiale?

Prezenţa celor doi a provocat rumoare printre participanţi. Majoritatea considerau că Iohannis ar fi putut trimite pe oricine altcineva, dar nu pe “USL-istul Mihalache”. În privinţa lui Gâdea, indignarea era totală.

“Aerul devine greu respirabil”, relata aseară o participantă la petrecere. “Şi Gâdea, şi Mihalache… e prea mult! Am văzut oameni revoltaţi, chiar furioşi. Poate faptul că stă lângă orchestră să-l salveze pe Gâdea!”

Agitat, nervos, directorul Antenei 3 a ieşit de mai multe ori din restaurant, butonând telefonul, vorbind şi gesticulând.

Ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, nu a fost prezent. A venit, în schimb, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk, care s-a întreţinut mai tot timpul cu parlamentarul german Bernd Fabritius, colegul său de masă.

L-am rugat pe Fabritius să-i transmită lui Iohannis că, la alegerile din noiembrie 2014, nu am stat la coadă 5 ore în primul tur, respectiv 11 ore şi jumătate în al doilea tur, ca să-l votez, pentru ca şeful Cancelariei sale să umble acum cu "gâdele" care minţea întruna că nu sunt cozi la consulate şi că, de fapt, diaspora nu prea vrea să voteze”, mi-a comunicat o sursă din interiorul petrecerii.

La finala prezidenţială din 16 noiembrie 2014, München a fost oraşul în care Iohannis a obţinut cel mai mare procent: 97,87% (Ponta, doar 2,13%). Dintre cele 4.037 de voturi valabile, lui Iohannis i-au revenit 3.951, iar lui Ponta doar 86! Topul voturilor pro-Iohannis (şi anti-Ponta) e dominat de oraşele germane (München - 97,87%, Bonn - 97,12%, Stuttgart - 96,88%) şi engleze (Portsmouth - 96,48%, Londra - 96,24%).

Cu 97,87%, secţia de votare din München a fost campioana voturilor pro-Iohannis, dintre cele 296 de secţii deschise în diaspora.

Pe ţări, Germania a înregistrat cel mai mare scor în favoarea lui Iohannis - 96,06% (urmată de Irlanda - 95,75%, Danemarca - 95,14%, Slovacia - 95,07%, Marea Britanie - 94,91% etc.).

Acest vot zdrobitor a fost nu doar împotriva lui Ponta, ci şi a propagandei mincinoase întruchipate de Gâdea! Dar Gâdea, cu tupeul său bolnav, i-a sfidat încă o dată, în acest weekend, pe exponenţii diasporei române, pe care-i batjocorise şi în noiembrie 2014. Şi pe care Antena 3 îi înjură neîncetat, urându-i pentru că au votat întotdeauna împotriva candidaţilor PSD, cei susţinuţi cu atâta fervoare de Gâdea & Antena 3"., scrie Cartianu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne