Epoch Times România

Siegfried Mureşan: PD apelează la trucuri politice pentru a-i interzice lui Andrei Năstase să participe la alegeri

Tentativa de a-l înlătura pe Năstase din cursa parlamentară este un semnal de alarmă pentru UE, de aceea în continuare monitorizarea situaţiei preelectorale din Moldova va fi mult mai severă, afirmă eurodeputatul român.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)
Ştefan Sârbu
18.01.2019

Europarlamentarul Siegfried Mureşan constată că Partidul Democrat de guvernământ apelează la trucuri politice pentru a-i interzice lui Andrei Năstase să participe la alegerile pentru Parlamentul Republicii Moldova din februarie, ceea ce nu ar trebui să existe într-un stat asociat Uniunii Europene.

„După ce i s-a anulat, în mod nedemocratic, mandatul de primar al municipiului Chişinău, această tentativă este un semnal de alarmă pentru Uniunea Europeană. De astăzi monitorizarea situaţiei preelectorale din Moldova va fi mult mai severă”, comentează eurodeputatul pe contul său de Facebook.

În concluzie, Siegfried Mureşan a ţinut să sublinieze că alegerile libere şi corecte reprezintă condiţii principale pentru orice apropiere de UE. „Aşteptăm de la Guvernul R. Moldova să organizeze alegeri libere şi corecte, la care toţi actorii politici să aibă dreptul de a participa. Aşa procedează un guvern care se doreşte proeuropean.”

Democraţii s-au plâns la CEC că liderul PPDA, Andrei Năstase, şi-a început campania electorală înainte de termen, îndemnând oamenii să iasă la vot printr-o transmisiune în direct pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor