Sergiu Litvinenco: Compania unui deputat PSRM a transportat oamenii la mănăstirea Poceaev, de unde s-au întors infectaţi

Excursia la Mănăstirea Poceaev din Ucraina a dus la infectarea masivă cu virusul Wuhan a locuitorilor din Ştefan Vodă, inclusiv a preşedintelui raionului şi a unei bune părţi din cadrele medicale, afirmă deputatul PAS.
Sergiu Litvinenco, deputat PAS în parlamentul R. Moldova
Sergiu Litvinenco, deputat PAS în parlamentul R. Moldova (unpaspentru.md)

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco constată că aproape la fiecare ieşire publică, Igor Dodon le spune conaţionalilor din diasporă că ar fi mai toţi purtători de virus Wuhan repetând că ar trebui să stea acolo unde sunt ca să nu-i infecteze pe cei din Republica Moldova.

„Dar acum că în oraşul Ştefan Vodă este instituită oficial carantina, Igor Dodon nu ar vrea să se intereseze cine a transportat locuitorii din Ştefan Vodă la Mănăstirea Poceaev din Ucraina?

Excursie de la care, conform autorităţilor, a pornit infectarea masivă a locuitorilor raionului cu COVID-19, inclusiv a preşedintelui raionului şi a unei bune părţi din cadrele medicale din raion. Oare nu compania de transport care aparţine deputatului PSRM Alexandru Jolnaci?”, scrie parlamentarul pe pagina sa de Facebook menţionând că astfel de ştiri nu pot fi auzite la posturile de televiziune.

Totodată, deputatul PAS întreabă autorităţile de ce la intrarea în R. Moldova (pe 14 martie) niciun pasager al acelei curse nu a completat fişa epidemiologică obligatorie la acea vreme? „Oare nu pentru că compania respectivă avea 'acoperire' din partea 'celui care face legea' în raionul Ştefan Vodă?”.

Oraşele Ştefan Vodă şi Soroca, precum şi satul Carahasani din raionul Ştefan Vodă vor intra în carantină din cauza numărului îngrijorător de mare de îmbolnăviri în urma infectării cu virusul comunist.

În raionul Ştefan Vodă s-au confirmat până în prezent 40 de cazuri, iar în raionul Soroca – 37 de cazuri. Mai multe îmbolnăviri au fost înregistrate până în prezent doar în municipiul Chişinău 138 de cazuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe