Şerban Nicolae se autodepăşeşte. Şi Mântuitorul s-a născut noaptea! Domnişoarele cu barbă or să protesteze!

Autor al unor amendamente la legea graţierii care au scandalizat efectiv opinia publică, Şerban Nicolae i-a catalogat pe cei ce au protestat ”pe internet” împotriva propunerilor sale drept "domnişoare cu barbă".
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat)
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat) (Florin Chirila/Epoch Times)

Senatorul PSD Şerban Nicolae i-a ironizat, marţi, în cadrul şedinţei Comisiei Juridice din Senat în care s-a dezbătut legea graţierii, pe cei care au protestat "pe internet" împotriva propunerilor sale vizând graţieri drept "domnişoare cu barbă". De asemenea, senatorul s-a folosit de apropierea sărbătorilor pascale pentru a ironiza şi sloganul ”noaptea, ca hoţii”.

Astfel, Nicolae a cerut ca dezbaterea pe tema legii graţierii să fie reluată după Paşti, neratând ocazia să declare că Mântuitorul a înviat tot noaptea, s-a şi născut noaptea”, adăugând că ”toate domnişoarele cu barbă o să protesteze”, relatează stirileprotv, citând news.ro.

Aceasta nu a fost singura ironie a lui Nicolae, care a ţinut să-i încadreze în categoria "domnişoare cu barbă", pe cei ce i-au criticat amendamentele care vizau inclusiv graţierea condamnaţilor pentru corupţie.

Senatorul PSD a susţinut că, potrivit unei situaţii pe care a primit-o în urmă cu o lună de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în închisori sunt 337 de persoane condamnate pentru corupţie, după care a declarat, ironic, că se gândeşte să adauge la infracţiunile exceptate de la aplicarea graţierii şi faptele de corupţie, astfel încât cele 337 de persoane să nu beneficieze de graţiere "şi să nu îngrozească societatea românească cu chipurile lor hâde de infractori periculoşi şi să nu genereze o stare de pericol în societatea românească prin faptul că ar beneficia de un act de clemenţă."

El i-a numit pe cei care au protestat "pe internet" împotriva propunerilor sale drept "domnişoare cu barbă".

”Infama propunere a mea şi care a generat protestele unor domnişoare cu barbă pe internet urma să producă următoarele efecte: beneficiau de graţiere 862 de persoane. Probabil figurile hâde ale unor infractori periculoşi, 862 de persoane, au înspăimântat mai mult decât 1400 – câţi erau în proiectul Guvernului – sau cinci mii şi ceva câţi erau în planul de măsuri alternative propus de PNL”, a mai afirmat senatorul PSD.

Reamintim că Şerban Nicolae a propus un amendament la legea graţierii prin care deţinuţii condamnaţi pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu ar urma să beneficieze de clemenţă. Pe lângă excluderea a numeroase fapte de corupţie de pe lista infracţiunilor ce nu beneficiază de clemenţă, Nicolae mai propunea şi alte amendamente care ar putea crea premisele pentru o eventuală graţiere parţială a lui Dan Voiculescu, de exemplu.

Liderul senatorilor PSD a propus, de exemplu, graţieri parţiale generoase pentru cei cu pedepse de până la 10 ani inclusiv. Astfel, celor condamnaţi la 10 ani ar urma să li se scadă jumătate din restul rămas de executat. De graţieri parţiale generoase ar urma să aibă parte şi cei cu condamnări sub 10 ani, în timp ce persoanele condamnate pentru până la 3 ani ar urma să fie graţiate total.

Potrivit amendamentelor senatorului PSD, pedepsele ar urma să fie graţiate astfel, conform Adevărul:

- în întregime, pedepsele de până la trei ani inclusiv, în întregime, pedepsele de până la şapte ani inclusiv, a căror executare a început, iar restul rămas de executat este mai mic de trei ani. Deci cei condamnaţi la 7 ani de închisoare şi care au ispăşit deja patru ani şi o zi sunt liberaţi;

- parţial, cu trei ani, pedepsele de până la şapte ani inclusiv, a căror executare a început, iar restul rămas de executat este mai mare de patru ani. Astfel, celor condamnaţi la 7 ani de închisoare care au executat o singură zi din pedeapsă li se scad automat trei ani din cei 7;

- parţial, trei pătrimi din restul rămas neexecutat din pedepsele de până la 10 ani inclusiv, a căror executare a început, iar restul rămas de executat este mai mic de patru ani. Deci cei care au executat executat 6 ani şi o zi, din cei patru ani rămaşi mai execută doar un an;

- parţial, jumătate din restul rămas de executat din pedepsele de până la 10 ani inclusiv, a căror executare a început, iar restul rămas de executat este mai mare de patru ani. Deci celor condamnaţi la 10 ani, dar au executat o singură zi, li se scad din pedeapsă cinci ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne