Elefantul din Parlament. Şefa PNL: Proiectul PSD de graţiere, "îmbunătăţit" de Şerban Nicolae, o făcătură

PNL va respinge proiectul de graţiere promovat de Guvernul Grindeanu - unul dintre cei doi celebri elefanţi care au scos românii în stradă.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Biroul Permanent Naţional al PNL a adoptat o rezoluţie care vizează respingerea proiectului legii graţierii, aflat în prezent în dezbatere parlamentară, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

"În opinia noastră, graţierea trebuie să fie un act de clemenţă, un instrument prin care să ajungem la depopularea penitenciarelor şi la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă din penitenciare. Prin proiectul PSD, îmbunătăţit, aş spune, în ghilimele, de către domnul Şerban Nicolae, observăm că în graţiere intră pedepsele şi pentru fapte de corupţie şi pentru abuz în funcţie şi pentru mărturie mincinoasă.

Eu nu cred şi noi nu credem că este o coincidenţă că sunt exact infracţiunile de care sunt acuzaţi capii conducerii alianţei de guvernare. Aşadar, acest proiect al PSD de graţiere este o făcătură şi PNL nu poate decât să respingă proiectul marca PSD de graţiere, pentru că nu duce nici la depopularea din penitenciare, nu duce nici la condiţii mai bune de detenţie şi nu creează nici clemenţă pentru nişte oameni care au greşit", a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Forul de conducere al liberalilor a mai adoptat, de asemenea, o rezoluţie privind Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi de cei 30 de miliarde de lei care urmează să fie cheltuiţi de către Ministerul Dezvoltării.

"Solicităm public Ministerului Dezvoltării Regionale şi premierului să prezinte o sinteză a proiectelor depuse şi colectate la minister, din partea autorităţilor, şi, de asemenea, o detaliere a fiecărui proiect, astfel încât să fie realizată o ierarhie a importanţei acestor proiecte pentru a exista garanţia că banii nu vor fi acordaţi pe criterii politice, ci pe criterii de eficienţă şi de dezvoltare locală. PNL va sprijini primarii ale căror proiecte vor fi respinse fără niciun fel de raţiune în atribuirea acestor bani", a precizat Raluca Turcan.

Cea de a treia rezoluţie adoptată de Biroul Permanent Naţional al PNL se referă la faptul că partidul va sprijini, în Parlament, creşterea salariilor primarilor.