Şerban Nicolae lăsat fără funcţiile din Senat

După ce "a încurcat" legea graţierii venind cu amendamente care au scos lumea în stradă, Nicolae este lăsat de PSD simplu senator.
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat),
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

Şerban Nicolae a fost destituit, marţi, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD atât din funcţia de lider al grupului senatorilor PSD, cât şi din cea de preşedinte al Comisiei Juridice. Noul lider de grup al PSD va fi Mihai Fifor, în timp ce Robert Cazanciuc preia şefia Comisiei Juridice din Senat.

"A apărut această neîncredere şi această lipsă de comunicare, această lipsă de dorinţă de comunicare între preşedintele partidului, conducerea partidului şi liderul de grup, a apărut firească această propunere ca liderul de grup să fie schimbat şi să fie susţinut politic domnul Mihai Fifor. De asemenea, atâta timp cât în Comisia juridică de la Senat colegii noştri, care au adoptat nişte amendamente fără să fie susţinute de partidul care i-a propus, şi preşedinţia Comisiei juridice a fost schimbată. Aici nu este vorba de libertatea de opinie, libertatea votului, de oportunitatea votului, dar şi domnul Şerban Nicolae ca şi lider de grup şi preşedinte de Comisie a mers acolo susţinut politic de către partid, şi a adoptat, a propus, a susţinut şi a convins şi colegii de partid să susţină nişte amendamente pe care partidul nu le susţine", a declarat Dragnea, citat de Agerpres, la finele şedinţei CExN.

Schimbarea intervine în contextul în care Liviu Dragnea şi-a exprimat nemulţumirea faţă de activitatea lui Nicolae în comisie, susţinând că aceasta "a încurcat destul de mult" adoptarea legii graţierii.

"Cea mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern, pentru că s-a schimbat de foarte multe ori şi eu sunt foarte nemulţumit. Miercuri, la ora 10.30, vom avea un Comitet Executiv Naţional, unde vom discuta subiectul acesta, dar şi alte subiecte. (...) Dacă nu mai am nicio autoritate în partid, o să plec şi o să mă apuc de pescuit în mod profesionist”, declara recent Dragnea.

Reamintim că Şerban Nicolae este autorul unor scandaloase amendamente vizând graţierea corupţilor. Mai merită menţionat că deşi Dragnea a vorbit şi despre sancţionarea lui Şerban Nicolae (vorbele fiind, iată, transpuse şi în practică), opozanţii graţierii corupţilor, mai exact protestatarii care ies în Piaţa Victoriei de la adoptarea OUG 13, suspectează că trimiterea legii graţierii înapoi la Comisia Juridică este doar un joc de tipul "poliţistul rău - poliţistul bun", în genul celui jucat după adoptarea OUG 13, când Florin Iordache şi-a dat demisia pentru ca apoi să fie uns vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne