Dragnea în "dezacord" (?) cu Olguţa Vasilescu: Nu susţine plafonarea îndemnizaţiei pentru creşterea copilului

Obişnuit să "salveze" situaţia ori de câte ori unul dintre colegii săi vine cu iniţiative care se dovedesc a nu fi pe placul opiniei publice, Dragnea susţine că nu este de acord cu plafonarea indemnizaţiilor pentru mame.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marţi că nu susţine plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copiilor. Declaraţiile lui Dragnea vin în contextul în care subordonata sa pe linie de partid, Olguţa Vasilescu, a precizat că ministerul Muncii analizează varianta cea mai bună în privinţa sumei ce urmează a fi stabilită ca plafon maxim de indemnizaţie pentru creşterea copilului.

"Eu i-am rugat pe toţi să fie puţin mai rezervaţi cu proiectele sau cu ideile pe care le au până când nu se conturează proiectul complet în ceea ce priveşte salarizarea, şi nu numai, şi impozitul pe venit. O să răspund la această întrebare când noi o să finalizăm toate discuţiile. Nu mai răspund la tot felul de idei care vin din partea unor colegi", a declarat Dragnea, citat de gândul.info.

"Deocamdată analizăm, între 5.000 şi 10.000 de lei va fi (plafonul n.r.) Aşa cum am spus, sunt foarte puţine persoane care vor fi afectate, dar, în mod cert, vom opri o industrie. (...) Noi încă analizăm la ora actuală, probabil că, cea mai potrivită, ar fi undeva la 8.000 de lei, care este o sumă foarte corectă", a declarat astăzi Vasilescu, potrivit Agerpres, întrebată fiind care va fi plafonul maxim ce va fi stabilit pentru indemnizaţia de creştere a copilului.

La scrută vreme după afirmaţiile Olguţei Vasilescu, liberalii au criticat vehement ideea plafonării indemnizaţiei pentru creşterea copilului, acuzând că aceasta reprezintă o lipsă de viziune a direcţiei în care trebuie să meargă România.

"Iniţiativa PSD este o formă de disperare, pentru că pur şi simplu nu ştiu cum să mai strângă cureaua, să poată să cârpească pe ici pe colo pentru majorările salariale la care s-au angajat şi pe care în bună parte nu le vor respecta, pentru că nu au cum.

Actualii guvernanţi trebuie să fie foarte preocupaţi, mai ales în perspectiva majorărilor salariale pe care le promit, de stadiul strângerii şi colectării veniturilor la buget. Ei nu înţeleg lucrul acesta şi sunt mai tentaţi să încurajeze formele de nemuncă, dovadă că nu se ating de partea de ajutoare sociale nemeritate de o bună parte dintre beneficiari, dovadă că limitează această indemnizaţie pentru creşterea copilului, blocând în felul acesta să se întoarcă în câmpul muncii mai multe mame care nasc dar care doresc să îşi reia activitatea", scria pe Facebook Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne