USR, semnal de alarmă: Dragnea îşi face practic serviciu privat de informaţii

Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) a Ministerului de Interne ar putea ajunge sub controlul liderului PSD Liviu Dragnea, au atras un semnal de alarmă cei de la USR.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Printr-o manevră marca PSD în Comisia pentru Apărare din Senat, liderul social-democraţilor Liviu Dragnea va ajunge să-şi facă practic serviciu privat de informaţii, a acuzat secretarul comisiei, Nicu Fălcoi, de la USR.

"Un serviciu privat de informaţii, cadou de la PSD pentru Liviu Dragnea... Cam aşa s-ar putea rezuma ceea ce a reuşit PSD să facă, în Comisia de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, prin impunerea amendamentelor la proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr.76/2016 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Direcţiei Generale de Protecţie Internă a Ministerului Afacerilor Interne", a declarat secretarul comisiei, Nicu Fălcoi, de la USR.

Practic, de acum încolo şeful DGPI va putea fi numit fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, iar activitatea acestui serviciu va fi secretizată. Pentru a justifica scoaterea CSAT din procesul de avizare, PSD a propus ca şeful acestui serviciu secret să poată fi şi un civil.

"Cum apetitul pentru putere al preşedintelui PSD Liviu Dragnea este de domeniul evidenţei, iar obedienţa pare să fie unul dintre criteriile de bază ale politicii de cadre a MAI, cred că aceste măsuri sunt mai mult decât primejdioase, ele netezind calea către potenţiale abuzuri de neacceptat într-o societate democratică", a precizat Nicu Fălcoi.

Potrivit senatorului USR, din decembrie încoace, PSD ne tot dovedeşte că punctele principale de pe agenda sa sunt eliberarea corupţilor şi dezincriminarea hoţiei.

"În aceste condiţii, trecerea sub control politic a DGPI şi secretizarea activităţii sale pot echivala cu o periculoasă formă de reeditare a defunctului SIPA. Nu pot să nu remarc cu îngrijorare că, prin amendamentele adoptate, PSD a mai făcut încă un pas în direcţia întoarcerii României în trecut...", a adăugat Nicu Fălcoi.

Proiectul de aprobare a ordonanţei va merge, alături de raportul Comisiei de apărare, la vot final în plenul Senatului.