Alina Gorghiu: Legea graţierii în forma Guvernului rezolvă speţa punctuală a lui Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a insistat ca proiectul de lege privind graţierea să se întoarcă la Comisia Juridică a Senatului, pentru a fi adoptat în forma propusă iniţial de Guvern. Motivul? Pentru că îi rezolvă lui problemele din justiţie, susţine fosta şefă a PNL Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Legea graţierii, în forma propusă de Guvernul Grindeanu, rezolvă speţa punctuală a lui Dragnea, acesta fiind adevăratul motiv pentru care preşedintele PSD a insistat ca această iniţiativă legislativă să se întoarcă la Comisia juridică a Senatului, a acuzat luni, în plenul Parlamentului, senatoarea PNL Alina Gorghiu.

"Când se face această solicitare de retrimitere la Comisie, în mod normal spui care e motivul. Am sesizat stânjeneala liderului de grup de la ALDE care a spus "vreau întoarcerea la Comisie" dar nu a mai spus de ce. Haideţi să spunem tuturor care este motivul pentru că în realitate proiectul în forma aceasta este un moft. Nu atinge obiectivul eliberării din penitenciar a unui număr suficient şi necesar astfel încât să nu fim pasibili de sancţiuni, ameninţarea care s-a fluturat de guvern foarte multă vreme, însă rezolvă speţa punctuală a domnului Dragnea.

Ştiu că o să mă certe vreo două zile, o să mă spurce pe la TV, dar realitatea asta este. În proiectul Comisiei nu se pune problema graţierii infracţiunilor electorale şi a faptelor care au o condamnare cu suspendare, pe când în iniţiativa Guvernului pe care a înaintat-o ministrul Toader şi pe care o susţine domnul Dragnea, ştiţi foarte bine că faptele, infracţiunile electorale sunt graţiate precum şi condamnările cu suspendare", a explicat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Fosta şefă a liberalilor susţine că nu PSD este cel care doreşte întoarcerea la Comisie a proiectului, ci Liviu Dragnea, căruia "îi este dedicat acest proiect".

"Deci, dacă acesta este motivul, haideţi să nu mai facem tot jocul ăsta ieftin pentru domnia sa! Să încercăm să agreem cu toţii că este un proiect prost, nu criticabil, prost, că n-are nicio legătură cu obiectivul propus, că avem o lege cu măsuri alternative la executarea pedepsei cu condamnare, că avem alte proiecte de legi care pot fi discutate în procedură de urgenţă şi pe care să le discutăm", a precizat Alina Gorghiu.