Se înmulţesc acuzaţiile şi tensiunile în USL

USL, Program de Guvernare 2013-2016. În imagine, Crin Antonescu şi Victor Ponta
USL, Program de Guvernare 2013-2016. În imagine, Crin Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
01.03.2013

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a mărturisit joi seară că există tensiuni în USL şi frustrări în interiorul PNL şi PSD şi a afirmat că nu a discutat niciodată cu patronul postului RTV, deputatul PSD Sebastian Ghiţă, iar dacă a existat „vreun război”, acesta s-a sfârşit odată cu atenţionările liderului USL Victor Ponta.

„Nu am avut nicio discuţie cu acest domn, singura dată când ne-am întâlnit a fost în Parlament, în urmă cu câţiva ani. Nu mai există niciun război. Ştiţi foarte bine că Victor Ponta, ca reprezentant al USL, ne-a atenţionat şi ne-a rugat să încetăm acest scandal că aducem prejudiciu USL-ului. Şi m-am conformat. Dacă Victor Ponta crede că e mai bine aşa, eu ascult, chiar dacă nu mi-a zis preşedintele PNL”, a declarat Sorin Roşca Stănescu la postul B1 TV.

Senatorul PNL a mai precizat că, în ciuda tensiunilor dintre partide, dar şi din interiorul partidelor Uniunii, este exclusă o ruptură în USL în viitorul apropiat.

„Pe estimările mele, care sunt făcute într-o oarecare cunoştinţă de cauză, în viitorul proxim este exclusă o ruperea USL . Noi ne-am propus să stăm patru ani împreună şi deocamdată ne jurăm reciproc acest lucru, dar cu certitudine doi ani vom sta împreună. Sunt tensiuni şi frustrări reale, generate de partidele care compun USL-ul, dar sunt şi frustrări în interiorul PNL, PSD, care sunt şi fireşti”, a mai declarat Sorin Roşca Stănescu.

Senatori PNL acuză Guvernul Ponta că lucrează dictatorial, fără să dea socoteală nimănui

În cadrul unei conferinţe de presă, senatorii PNL Bihor Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea au declarat joi că Guvernul Ponta lucrează dictatorial şi nu le furnizează parlamentarilor USL informaţii despre proiectele majore pe care intenţionează să le adopte.

Senatorii liberali sunt nemulţumiţi de faptul că liderii USL nu le comunică planul de regionalizare. Din această cauză, ei nu le pot răspunde la întrebările legate de această temă cetăţenilor interesaţi de proiectul ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea.

"Noi am numit Guvernul Ponta, noi va trebui să votăm regionalizarea, aşadar nu este normal ca despre acest proiect să aflăm detalii doar de la televizor şi din presă. Să vină (Dragnea - n.r.) şi să ne explice ce e cu regionalizarea!", a declarat senatorul Cristian Bodea.

Senatorul Valeriu Boeriu a precizat că regionalizarea reprezintă o schimbare majoră.

"Tocmai de aceea noi, parlamentarii care va trebui să o votăm, trebuie să cunoaştem detalii legate de ceea ce gândeşte Guvernul în această privinţă. Iar asta înseamnă că Guvernul ar trebui să comunice cu noi, să ne ceară părerea. Însă, din păcate, asta nu se întâmplă", a declarat Boeriu.

Guvernul Ponta lucrează dictatorial, pierzând astfel contactul cu electoratul, au mai acuzat cei doi liberali.

"Prin faptul că nu comunică nici măcar cu noi, parlamentarii care i-au numit, Guvernul Ponta repetă aceeaşi greşeală a celor de dinaintea lor. Adică lucrează dictatorial, fără să dea socoteală nimănui, pierzând astfel contactul cu electoratul", a declarat senatorul Cristian Bodea..

Cei doi senatori PNL mai avertizează că, prin modul "defectuos" în care gestionează relaţia chiar şi cu propriii parlamentari USL, Guvernul Ponta "ori nu ştie, ori nu vrea să comunice".

Prin faptul că nu comunică nici măcar cu noi, parlamentarii care i-au numit, Guvernul Ponta repetă aceeaşi greşeală a celor de dinaintea lor. Adică lucrează dictatorial, fără să dea socoteală nimănui, pierzând astfel contactul cu electoratul.

Contre între ministrul Vosganian şi premier, pe tema proiectul disponibilizărilor din energie

Proiectul disponibilizărilor din energie, retras de pe site-ul ministerului de resort, se afla în programul Guvernului Ponta 2 încă de la înfiinţarea ministerului, succesor al celui din 2012, fiind transmis ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, a precizat ministrul Economiei, Varujan Vosganian joi, într-o conferinţă de presă.

”Acest proiect de ordonanţă a fost inclus în programul legislativ al Guvernului, aşadar discuţia iscată nu este neprevăzută. Ea a fost în programul comunicat încă de la înfiinţarea ministerului Economiei, succesor al ministerului din 2012 şi care a fost transmis ministrului pentru relaţia cu Parlamentul. De altfel, acest proiect a fost transmis spre consultare la Ministerul Justiţiei şi Ministerul Muncii şi Protecţiei sociale”, a declarat ministrul Vosganian.

Ministrul a mai afirmat că ministerul Justiţiei a dat deja aviz favorabil acestui proiect de ordonanţă de urgenţă.

”În fapt, această ordonanţă reia într-o anumită măsură textul ordonanţei 116 din 2006 care a suportat câteva modificări succesive. Motivul pentru care ministerul Economiei a făcut o formă consolidată a ordonanţei este acela că aceasta cuprinde câteva elemente noi ce ţin de legislaţia muncii şi de drepturile salariaţilor", a precizat Vosganian.

Ministrul liberal a subliniat că se precizează chiar în textul proiectului că este o prelungire a ordonanţei din 2006 şi că nu este un text nou.

”Cei care au solicitat ca acest act normativ să fie urgentat au fost reprezentanţii sindicatelor. Există şi unele declaraţii ale acestora la minister prin care se solicită prelungirea cadrului legal pentru persoanele care vor fi disponibilizate”, a mai relevat ministrul, precizând că proiectul a fost scos joi de pe site, întrucât stârnea prea multe comentarii.

Premierul Victor Ponta îi ceruse anterior joi ministrului Economiei să retragă de pe site-ul instituţiei proiectul referitor la protecţia socială a angajaţilor care urmează să fie disponibilizaţi.

Victor Ponta i-a mai solicitat ministrului liberal să clarifice acest subiect şi să identifice persoanele care au avansat un asemenea document fără aprobarea Guvernului.

La scurt timp, Ministerul Economiei a retras de pe site proiectul ordonanţei de urgenţă privind protecţia socială a persoanelor care urmau să fie concediate din companiile energetice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor