Contradicţii în Guvern: Victor Ponta i-a cerut ministrului Vosganian să retragă Ordonanţa de Urgenţă pentru concedieri

Premierul  român Victor Ponta. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
28.02.2013

Premierul Victor Ponta i-a cerut joi ministrului Economiei să retragă de pe site-ul instituţiei proiectul referitor la protecţia socială a angajaţilor care urmează să fie disponibilizaţi.

Victor Ponta i-a mai solicitat ministrului liberal să clarifice acest subiect şi să identifice persoanele care au avansat un asemenea document fără aprobarea Guvernului.

La scurt timp, Ministerul Economiei a retras de pe site proiectul ordonanţei de urgenţă privind protecţia socială a persoanelor care urmau să fie concediate din companiile energetice.

Referitor cu informaţiile privind "un aşa-zis program de disponibilizări în 16 companii de stat din energie", Guvernul a transmis într-un comunicat că documentul nu a fost discutat şi nici aprobat de Executiv, iar singurul proiect susţinut de Guvern este unul referitor la prelungirea unor termene prevăzute în OUG 116 din 2006.

"Proiectul afişat pe site-ul Ministerului Economiei nu a fost prezentat Guvernului şi nu este susţinut de acesta. Primul-ministru i-a cerut ministrului Economiei, Varujan Vosganian, să retragă acest proiect de pe site-ul ministerului şi să clarifice acest subiect, precum şi să identifice persoanele care au avansat un asemenea document fără aprobarea Guvernului", relevă comunicatul.

Aflat miercuri la Guvern, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat că este autorizat să declare doar că Executivul prelungeşte o serie de termene şi nu va efectua "disponibilizări ample" de personal în companii de stat, dar a precizat că din 1990 nu a existat vreun an fără concedieri şi nu crede că anul 2013 "va fi diferit".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor